Ergenlerin en büyük sıkıntılarından biri! Sivilceye kesin çözüm olabilir

Sivilce (akne) özellikle ergenlik döneminde sorun yaşanmasına hatta psikolojik travmalara sebep olabiliyor. Bilim insanları sivilce ile ilgili devrim niteliğinde bir çalışmaya imza attı. Sivilce için kesin çözüm olabileceği değerlendirilen çalışmaların deney aşamasında olduğu belirtildi.
Dünya genelinde 11 ile 30 yaş arası kişilerin yaklaşık yüzde 95'inde görülen sivilce sorunu için devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı.
DÜNYADA İLK OLACAK
Bilim insanları, sivilce sorununu tedavi etmek için bir aşı geliştirdi. Henüz test aşamasında olduğu bildirilen aşı, klinik denemelerden geçerse piyasadaki ilk sivilce aşısı olacak.
SİVİLCE NEDEN OLUŞUR?
Sivilce, ciltteki kıl köklerinin ve gözeneklerin tıkanmasının ardından vücudun tepki vermesiyle oluşan, genellikle yüz, üst kollar ve sırtta görülen lezyonların oluşmasıyla sonuçlanan bir sağlık sorunudur. Sivilce özellikle ergenlikte değişen hormonlara karşı hassasiyet sonucu oluşurken, belirli genetik faktörler, ilaç hassasiyetleri veya ciltteki Cutibacterium acnes türü bakteriler de bu soruna katkıda bulunabiliyor.
FRANSIZ ŞİRKETTEN SİVİLCE HAMLESİ
Euronews'te yer alan habere göre Fransız şirket Sanofi, sivilce sorunu olan yetişkinler için aşının erken aşama klinik testlerine başladıklarını duyurdu. Şirketin sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada yeni aşının "sivilce tedavilerini yeniden şekillendirmede rol oynayabileceğini" belirtti.
SİVİLCE AŞISI İLE İLGİLİ DETAYLAR
2024 yılında geliştirilen aşının tam olarak nasıl çalıştığına dair ayrıntılar henüz açıklanmazken, şirket bu aşının bir mRNA aşısı olduğunu belirtti. 2024 yılının Nisan ayında başlayan aşı deneylerinin 2027 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Bu süre zarfında şirket, yüzlerinde orta ile şiddetli sivilce sorunu bulunan 18 ile 45 yaş arası yaklaşık 400 yetişkin üzerinde deney yapacak.