Hangi ekmek türü kanser riskini azaltıyor?
Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Yeni bir araştırma, tam tahıllı ekmeklerin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkileri olduğunu, beyaz ekmeğin ise özellikle kolon ve rektum kanseri riskini artırabileceğini ortaya koyuyor.
Bu çalışmaya göre tam tahıllı ekmek kolorektal kanser riskini yüzde 4-12 arasında azaltabilir; beyaz ekmek rektum kanseri riskini yüzde 35, kolon kanseri riskini yüzde 22 artırabilir; lif zengini ekmek, kanser riskini yüzde 25 oranında azaltabilir.
Tam tahıllı ekmek, lif ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kansere karşı koruyucu etkiler gösterebilir. Ancak beyaz ekmek, yüksek glisemik indeksi ve diğer potansiyel zararlı bileşenleri sebebiyle daha dikkatli tüketilmelidir.
Türkiye Gazetesi