samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı...

Editör:
- Güncelleme:
Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı...
Sağlık Haberleri

Uzmanlar tarafından sık sık 'günün en önemli öğünü' olduğu belirtilen ve sağlıklı şekilde yapıldığı takdirde tüm günü olumlu etkileyeceği belirtilen öğünü 'kahvaltı' Türk mutfağının da vazgeçilmezi. Ancak bir besin var ki kahvaltıda tüketildiğinde ömrü uzatıyor, kolesterolü ve kan şekerini düzenleyerek sindirime yardımcı oluyor...

Güne başlarken mide ve bağırsak sağlığını korumanın önemine uzmanlar sık sık dikkat çekiyor. Sağlam yapılan kahvaltı gün içinde enerjiye katkı sağlıyor, günün gidişatını belirliyor. Kahvaltı yapmak başlı başına önemliyken, kahvaltıda yediklerimiz de sağlığımız üzerinde büyük önem taşıyor. Yapılan son araştırmalar ise kahvaltıda tüketilen bir besinin ömrü uzattığını ortaya koydu.


Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı... - 1. Resim

'SÜPER BESİN' OLARAK BİLİNİYOR

2022 yılında İngiltere'de yapılan bir ankete göre; 18-24 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin üçte birinden fazlası bu 'süper besin'i kahvaltıda tüketiyor... Yapılan son araştırma, yulafın uzun ömre katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

Mavi Bölge olarak kabul edilen Loma Linda sakinlerine Kosta Rika, Yunanistan ve Japonya'daki yaşlılar da eşlik ediyor; bu bölgelerin her birinde yerlilerin 100 yaşına kadar yaşama olasılığı daha yüksek hatta bu kişilerin 100 yaşını aşma olasılığı 10 kat daha fazla.


Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı... - 2. Resim

'İŞLENMEMİŞ' TÜKETMEK ÖNEMLİ

Yulaf günümüzde fırınlanmış ürünlerde ve smoothielerde sık sık kullanılsa da işlenmemiş, düşük glisemik indeksli yulaf seçmek sağlık açısında oldukça önemli. Yulaf vücuttaki kolesterolü düşürmeye ve kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olan mükemmel glukan kaynaklarına sahiptir.

Yulaf ayrıca sindirime yardımcı olur ve kabızlığı önler. Yulafın içindeki antioksidanlar ayrıca cildin güneşe maruz kalmasına ve kirliliğe karşı korunmasına yardımcı olur. Yulaf ayrıca iyi bir protein kaynağına sahiptir ve bu da onu kısa sürede acıkmanıza izin vermeyen doyurucu bir öğün haline getirir.


Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı... - 3. Resim

YULAF NASIL TÜKETİLİR?

Yulaf klasik bir kahvaltı seçeneği olarak öne çıkmakla birlikte süt, kakao, kuru meyve ve bal gibi seçeneklerle birleştirilip tatlandırılabilir. Böylece bu besinlerle birlikte yulaf tam bir öğün haline getirilebilir.

Öte yandan yulaf su yerine sütte bir gece bekletilerek lezzetli hale getirilebilir.

Kahvaltıda tüketmek ömrü uzatıyor! 100 yaşına kadar yaşamanın sırrı... - 4. Resim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...