Karaciğerin şifası nar! Yağlanmayı önlüyor
Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Bilim insanları, bazı meyvelerde bulunan ellagik asidin, karaciğerdeki yağlanmayı azaltıp iltihaplanmayı önlediğini keşfetti.
ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Özellikle nar, ahududu, çilek, yaban mersini ve böğürtlen gibi ellagik asit bakımından zengin meyveler, karaciğer sağlığı için büyük faydalar sunuyor. Araştırma sonuçları şöyle:
- Ellagik Asit: Karaciğerde yağ birikimini yüzde 30 oranında azalttı.
- İltihap ve Stres Kontrolü: İltihap belirteçlerini yüzde 50’den fazla düşürdü.
- Hücre Koruma: Hücresel temizlik mekanizmasını (otofaji) güçlendirdi, hücre ölümünü engelledi.
Türkiye Gazetesi