Karaciğerin şifası nar! Yağlanmayı önlüyor

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Karaciğerin şifası nar! Yağlanmayı önlüyor
Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bilim insanları, bazı meyvelerde bulunan ellagik asidin, karaciğerdeki yağlanmayı azaltıp iltihaplanmayı önlediğini keşfetti.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Özellikle nar, ahududu, çilek, yaban mersini ve böğürtlen gibi ellagik asit bakımından zengin meyveler, karaciğer sağlığı için büyük faydalar sunuyor. Araştırma sonuçları şöyle:

  • Ellagik Asit: Karaciğerde yağ birikimini yüzde 30 oranında azalttı.
  • İltihap ve Stres Kontrolü: İltihap belirteçlerini yüzde 50’den fazla düşürdü.
  • Hücre Koruma: Hücresel temizlik mekanizmasını (otofaji) güçlendirdi, hücre ölümünü engelledi.
Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...