Karadenizlilerin en çok sevdiği yiyecekte büyük risk! Karalahananın fazlası guatr yapıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Karadenizlilerin en çok sevdiği yiyecekte büyük risk! Karalahananın fazlası guatr yapıyor
Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Karadeniz Bölgesi’nde çok sık tüketilen karalahana için uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar karalahananın fazlası guatr yaptığını belirtti.

Karadeniz Bölgesi’nde tiroit bezi rahatsızlığının çok sık görüldüğü bunun da genelde bölgede fazla miktarda tüketilen karalahanadan kaynaklandığı belirtildi.

Tiroit bezi hastalıklarının Karadeniz Bölgesi’nde daha sık görülmesinin sebeplerinden birinin aşırı karalahana tüketimi olduğunu söyleyen girişimsel radyoloji uzmanı Uzm. Dr. Doğukan Atabay “Aşırı karalahana tüketimi iyot emilimini azalttığı için guatra yol açar. Bunun dışında şalgam, turp kabak gibi besinlerin de fazla tüketilmesi ve iyotsuz tuz kullanımı guatr sebebi olabilir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...