samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Leğen kemiğini değiştirdiler! Türkiye'de nadir yapılıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Leğen kemiğini değiştirdiler! Türkiye'de nadir yapılıyor
Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Mardin’de doğum yaptığı sırada sağ leğen kemiğinde tümör tespit edilen ve doktorların ‘Ya bacağın kesilir ya da ölürsün’ diyerek ameliyat etmekten çekindiği 35 yaşındaki Tayyibet Aldemir, Adana’da 6 saat süren ‘Pelvik rezeksiyon’ ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatın Türkiye’de nadir yapılan bir operasyon olduğunu söyleyen Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kapukaya, şöyle konuştu:

“Hastamız bize geldiğinde tümörü çok ilerlemişti. Ameliyat olması hâlinde yüzde 98 bacak kaybı, yüzde 95 de ölüm riski var denilmişti. Ancak Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizin altyapısı bu tür ameliyatları yapmaya çok müsait. Biz de hastamıza riskleri anlattık ve ekip hâlinde bu ameliyatı gerçekleştirdik. Leğen kemiğini bölgeden çıkarttık, tümörü temizledik ve vücuttan alınan diğer kemiklerle o bölgede yeni bir leğen kemiği oluşması için kaynamaya bıraktık."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...