Mide şişkinliğinin önüne geçmek bu besinlerle mümkün! Uzman isim tek tek saydı

Arkasında herhangi bir sağlık sorunu olmayan mide şişkinliği, günlük hayatı kabusa çevirebiliyor. Bunun önüne geçmek doğru besinleri tüketmekle mümkün. Uzmanlar zencefil, yoğurt ve badem tüketimine dikkat çekti, nane çayının ideal içecek olduğunu belirtti. İşte şişkinliğe iyi gelen besinler ve tüketim yolları...
Dünya genelinde her 10 kişiden 7'sinde görülen mide şişkinliği, en yaygın sağlık sorunlarının başında geliyor. Arkasında herhangi bir sağlık sorunu olmayan mide şişkinliğinin doğru besinler tüketilerek yönetilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yağmur Satıroğlu sindirimi kolaylaştıran bitkilere değindi, önemli bilgiler verdi.
ZENCEFİL, YOĞURT VE BADEM ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIR
"Zencefil, sindirimi hızlandırıcı etkisiyle mideyi rahatlatmaya yardımcı olabilir" diyen Satıroğlu, "Zencefil çayı ya da taze zencefil dilimleriyle şişkinlik sorunu azaltılabilir. Zencefille birlikte yoğurt da probiyotik bakımından zengin olmasıyla sindirim sistemini dengeleyici özellik taşır. Yoğurt, bağırsak florasını düzenleyerek şişkinlik ve gaz oluşumunu engeller. Bu nedenle yoğurt, mide şişkinliğini azaltmaya yardımcı olan doğal bir besindir" dedi.
Satıroğlu, "Badem de içerdiği lif ve sağlıklı yağlar sayesinde sindirimi destekler. Mide şişkinliği ve gaz sorunlarıyla mücadelede oldukça faydalıdır. Günde birkaç badem tüketmek sindirim sistemini düzenlemede yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.
NANE VE REZENENİN ÖNEMİ
Rezenenin sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı etkiler oluşturduğunu ve gaz giderici özelliği olduğunu söyleyen Satıroğlu, “Rezene çayı, mide şişkinliğini giderir ve sindirimi hızlandırır. Düzenli rezene çayı sindirimi kolaylaştırır. Nane de bir diğer sindirim kolaylaştırıcı bitkiler arasındadır. Mideyi yatıştırıcı özelliğiyle bilinir. Nane çayı, mide şişkinliğini hafifletmek ve karın kramplarını azaltmak için ideal bir içecektir. Ayrıca nane, gaz problemlerini gidermede de faydalıdır" şeklinde konuştu.
BROKOLİ VE AVOKADO
Brokolinin, lif açısından zengin bir sebze olup sindirimi kolaylaştırdığını ifade eden Dyt. Satıroğlu, "Sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve şişkinliği engeller. Brokolinin fazla tüketimi gaz yapabileceği için dengeli tüketilmesi önemlidir. Avokado da sağlıklı yağlar ve lif bakımından zengindir. Mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği engeller. Avokado ayrıca yüksek potasyum içeriğiyle sıvı dengesini koruyarak şişkinliği azaltmaya yardımcı olur" dedi.
LİMON, MUZ, KAVUN
Limonun asidik yapısı ile mideyi temizlediğini ve sindirimi hızlandırdığını söyleyen Satıroğlu, “Limonlu su, mideyi yatıştırarak şişkinliği önler ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim sistemine doğal bir uyarıcı etki sağlar. Limonla birlikte muz ve kavunun da sindirime faydalı besinler olduğu söylenebilir" ifadelerini kullandı.
"Bunlardan muz, mideyi yatıştırıcı etkisiyle bilinir ve potasyum açısından zengindir" dedi ve şu ifadeleri kullandı:
"Mide asiditesini dengeler ve sindirimi kolaylaştırarak şişkinliği azaltır. Şişkinlik nedeniyle karın ağrısı çeken kişilere önerilen bir meyvedir. Kavunsa yüksek su içeriği ile sindirimi destekler ve mide şişkinliğini hafifletir. Hem gaz problemlerine karşı etkilidir hem de idrar söktürücü özelliğiyle vücudu rahatlatır. Bu meyve, sindirim sistemini ferahlatmak için ideal bir tercihtir."