Özbek hasta kör olmaktan Türkiye’de kurtuldu! Ülkesinde 2 defa glokom ameliyatı oldu

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen ve ani görme kaybına yol açan glokom hastası Özbekistanlı 45 yaşındaki Manızha Haıdary, şifayı Türkiye’de buldu.
ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Kendi ülkesinde baş ağrısı, göz şişmesi ve gözlerde ağırlık hissi şikâyetiyle hastaneye başvuran Haıdary’e doktorlar glokom teşhisi koydu ve ilaç tedavisine başladı. İlaç tedavisi başarılı olmayınca arka arkaya iki defa trabekülektomi adı verilen göz içindeki sıvının boşaltılması için yeni bir yol oluşturan bir tür glokom ameliyatı oldu. Ancak bu ameliyatlar göz tansiyonunu düşürmediği gibi körlük tehlikesi de devam ediyordu. Kör olmaktan korkan Haıdary, tedavi olmak için Türkiye’ye geldi. Haıdary yapılan üçüncü bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Genç kadına inatçı glokom vakalarında uygulanan ve seton olarak adlandırılan tüp ameliyatı yapıldığını anlatan Medicana Sağlık Grubu Göz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Sait Alim “Daha önce ameliyat yapıldığı için zor bir vakaydı. Biz bu hastanın gözüne, ‘Ahmed Glokom’ tüpünü yerleştirdik. Daha önce yapılan tedavide önce hastanın gözünün üst kadranları diğer kullanıldığı için üst kadran kalmamıştı. Dolayısıyla oralar kullanılmamış olsaydı ameliyat daha kolay olurdu. Yer kalmadığı için tüpleri alt kadrana yerleştirmek durumunda kaldık. Hastanın ameliyatı zorlu sürece rağmen gayet başarılı geçti” dedi.