Reflü varsa sakız çiğnemeyin

Aşırı geğirme, hazımsızlık ve yanma hissiyle ortaya çıkan reflü şikâyetlerini doğru beslenme ile azaltmak mümkün.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Reflüye karşı, yağlı yemeklerden kaçınılması, çay ve kahvenin aşırı derece tüketilmemesi, çikolata, biberli ve baharatlı gıdaların kesilmesi gerektiğini söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Büşra Sipahioğlu dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
> Yemeklerden en az üç saat sonra yatın.
> Karnınızı sıkan kıyafetler giymeyin.
> Ana öğünlerde çok fazla sıvı tüketimi reflüyü tetikleyebilir. Su ve diğer içecekleri ara öğünlerde tüketin.
> Aşırı yağlı gıdalar yerine proteinli gıdaları tercih edin. Yağ içeriği yüksek besinler arasında tam yağlı süt/yoğurt, krema, tam yağlı peynir çeşitleri, kakao, kızartma ürünleri, şarküteri ürünleri (sosis, salam gibi) bulunur.
> Sakız çiğnemeyin. Çünkü yutulan hava miktarı artar, bu da gaz ve reflüye yol açar.