Romatizmada beslenme önemli! Bol bol balık yiyin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dr. Mehmet Karaarslan, "Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar, ceviz, fındık ve badem gibi omega-3 yağ asitleri ağrıyı azaltır" dedi.
ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Bazı besinlerin vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olabildiğini söyleyen Dr. Mehmet Karaarslan iltihaplı romatizmaya karşı fayda sağlayan besinleri şöyle sıraladı:
Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar, ceviz, fındık ve badem gibi omega-3 yağ asitleri ağrıyı azaltır. Ayrıca kalsiyum açısından zengin olan besinler, brokoli, karnabalar ve yeşil yapraklı sebzeler, çilek, böğürtlen vb kırmızı-turuncu ve mor renkli sebze-meyveler, tam tahılları tüketin” dedi.
Kaynak: Türkiye GazetesiEditör: Cüneyt Akçatepe