Sıcaklar astım hastalarının düşmanı! Atakları hafifletmek için önlemler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Sıcaklar astım hastalarının düşmanı! Atakları hafifletmek için önlemler

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

Astımın nedenlerini sıralayan Göğüs Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Ali Tunç, sıcak havalarda astım semptomlarını yönetmek ve ataklardan korunmak için önerilerde bulundu. Evde nem seviyesini kontrol etmenin önemine dikkat çeken Tunç, atakları tetikleyebilecek faktörlere karşı uyardı.

Uzm. Dr. Ali Tunç, astım tedavisinde kullanılan ilaçları doktorun önerdiği şekilde düzenli olarak kullanmanın, semptomların kontrol altında tutulmasına yardımcı olabileceğini vurguladı.

SEMPTOMLAR NASIL AZALTILABİLİR?

Bir astım eylem planı oluşturmanın ve bu planı takip etmenin, astım semptomlarını yönetmek ve ataklarla başa çıkmak için önemli olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Sıcak havalarda, kapalı ortamlarda kalmak yerine iyi havalandırılmış alanlarda bulunmak, astım semptomlarını hafifletebilir. Evde nem seviyesini kontrol etmek ve nemli ortamlardan kaçınmak, astım semptomlarını azaltabilir. Düzenli egzersiz, astım semptomlarını kontrol altında tutmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ancak egzersiz yaparken astım semptomlarını tetikleyebilecek koşullardan kaçınılmalıdır. Hava kirliliği seviyelerini izlemek ve astım semptomlarını artırabilecek durumlarda dışarıda kalmaktan kaçınmak önemlidir."

HAVA KİRLİLİĞİ, NEM, TOZ VE POLENLER…

Tunç, astım ataklarını tetikleyebilecek faktörleri hava kirliliği, yüksek nem, aşırı sıcaklık, toz ve polenler olarak sıraladı.
Sıcak havalarda, ozon ve diğer hava kirleticilerinin seviyelerinin artabileceği ve bu kirleticilerin, atak riskini yükseltebileceğini belirten Tunç, nemli havanın da astım semptomlarını kötüleştirebileceğinin altını çizdi.

SOLUNUM YOLLARINI DA TAHRİŞ EDİYOR

Tunç, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında, toz ve polenlerin havada dolaşma olasılığının artacağını, bu durumun da, alerjik reaksiyonlara neden olarak astım semptomlarını tetikleyebileceğine dikkati çekerek, "Sıcak hava, solunum yollarının tahriş olmasına ve astım semptomlarının artmasına ve ani atakların artmasına neden olabilir." dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...