Türkiye Ukraynalı yetim çocuğa kucak açtı! Kulakları kaburgasından yapılacak

Ülkesindeki savaş nedeniyle tedavisine devam edilemeyen Ukraynalı Myhailo Popazav, 3 yıl önce tedavi amacıyla Türkiye’ye getirildi. Geçirdiği 15 operasyonun ardından 10 yaşındaki çocuğa kendi dokularından kulak yapılacağı kaydedildi.
Ukrayna'da "Ablefaron-makrostomi sendromu"(deride anormal fenotipik görünüm) hastalığıyla dünyaya gelen Myhailo Popazav, 3 yıl önce ülkesindeki savaş nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde tedavisi için Türkiye'ye getirildi.
15 OPERASYON GEÇİRDİ, GÖZ KAPAKLARI VE AĞZI YAPILDI
Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde uzun süren tedavilerin ardından geçirdiği 15 operasyonla göz kapakları ve ağzı yapılan Popazav'a bu sefer de kendi dokularından kulak yapılacağı belirtildi.
''GÖRÜNÜŞÜ NORMAL ÇOCUKLARA GÖRE OLDUKÇA FARKLI''
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AA muhabirine, savaş mağduru yetim çocuğun 3 yıl önce hastaneye geldiğinde görüntüsünün normal çocuklara göre hayli farklı olduğunu, hem alt hem üst göz kapaklarının, iki kulağı ve saçının olmadığını, ağzının çok büyük olduğunu söyledi. Özkan, ağız ve göz kapaklarıyla ilgili sorunu operasyonlar ile çözdüklerini ifade etti.
''BİZ ONUN AİLESİ OLDUK''
Çocuğun Antalya'ya geldiği hali ile bugünkü halinin çok farklı olduğunu anlatan Özkan, "Çocuk ciddi bir rehabilitasyon da alıyor. Antalya'ya geldiğinde çok ürkekti. Artık çok mutlu. Biz onun ailesi olduk. Doktorlar ve hemşirelerle şakalar yapıyor. Tedavi süreci devam ediyor. Kulakları yok. Dış kulak kepçesini yapmak için operasyon yapacağız. Kendi dokularından muhtemelen kaburgalarından tekrar bir kulak oluşturacağız." dedi.