Zeytinyağı kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte püf noktalar

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zeytinyağı kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte püf noktalar
Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, "Zeytinyağı seçerken asitliği daha düşük, polifenol değeri daha yüksek ürünlerin tercih edilmesi en doğru yaklaşımdır" dedi.

En sağlıklı yağ listesinin başında bulunan zeytinyağının gerçekten sağlıklı olabilmesi için hem seçerken hem de kullanırken birtakım noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yüksek Gıda Mühendisi Elif Erol, özellikle yemek yaparken yüksek ısıya maruz bırakılmasının, yağın faydasını azalttığı uyarısında bulunuyor. İşte zeytinyağının püf noktaları;

• Gün ışığı da zeytinyağındaki yararlı bileşenleri çok kısa sürede yok ettiğinden şeffaf cam şişedeki zeytinyağlarının sağlığa faydalı bileşenleri yok olur. Zeytinyağlarını mutlaka koyu renk cam şişe veya teneke ile almak ve saklamak gerekir. 

• Zeytinyağı seçerken asitliği daha düşük, polifenol değeri daha yüksek ürünlerin tercih edilmesi en doğru yaklaşımdır. Polifenol miktarı, zeytinin içindeki doğal antioksidanların yağa ne kadar aktarıldığını gösterir ve eğer yüksek ise o yağın erken hasat ve soğuk sıkım olduğunu anlayabilirsiniz.

• Zeytinyağının yanma sıcaklığı 210 derece civarındadır. 210 derecenin üstü zeytinyağı için uygun değildir. O yüzden zeytinyağını pişmeye yakın ya da piştikten sonra yemeğe ekleyin.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...