Aslan'ın canı sıkkın! Spor yazarları Galatasaray maçını değerlendirdi
Galatasaray, Hollanda'da Ajax'a 2-1 mağlup oldu. Avrupa Ligi'nde ilk sekiz fırsatını geri tepen sarı-kırmızılıları spor yazarları kaleme aldı.
Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Traore ve Fitz-Jim'in gollerine Osimhen'le karşılık verebildi. Sarı-kırmızılı temsilcimiz son 16'ya kalmak için iki play-off maçı oynamak zorunda kaldı. Mücadelenin ardından spor yazarları maçı yorumladı.
ALİ NACİ KÜÇÜK: DEJAVU!
Geçtiğimiz yıl iki devşirme beki Berkan ve Kaan ile çıktığı Sparta Prag karşısında Avrupa’ya havlu atan Galatasaray dün de Ajax deplasmanına yine aynı beklerle çıkıp aynı sonu yaşadı!
Namağlup unvanı ve ilk 8 bileti Hollanda’da ellerimizden kayıp gitti. Düşünün ki Galatasaray sezon başında bek bölgesine Jelert ve Jakobs’u alarak tam 20 milyon euro harcayarak Avrupa Ligi'nde en kritik maça yine Kaan-Berkan ikilisi ile başladı. Bu olay, Galatasaray’ın transferde doğru tercihleri yapamadığının en net resmiydi.
G.Saray geçen sezon da Berkan ve Kaan bekleriyle Avrupa’ya havlu atmıştı.
BERKAN'IN HATASI KİMİN?
Berkan Kutlu çok iyi, özveriyle oynadığı maçta Galatasaray’ı yıkan ikinci golde kritik bir hataya imza attı. Ama burada suçlu Berkan değil, aynı hataya yine düşen, Okan Hoca’yı mecbur bırakan Galatasaray yönetimi idi. Galatasaray ön alan presini iyi uygulasaydı o sonuca gidemezdi.
Osimhen ile kale önünde birçok defa fırsat yakalasa da Ajax yüzde 100 diyebileceğimiz bir pozisyona imkan vermedi. Biz baskılı oynadığımızı düşünsek de, Ajax istediğini aldı.
Çünkü top bizde olsa da Ajax doğru oyunu ortaya koydu. Farioli aslında Okan Buruk’u mat etti!
BİRBİRİNİN KOPYASI GİBİ
Neden mi?
Galatasaray’ın kalabalık şekilde hücum ettiği iki pozisyonda da dönen toplar, başarısız kontratak organizasyonları ile Ajax lehine sonuç verdi. Birbirinin kopyası gibi atak varyasyonu ve kontra ile Farioli istediğini aldı.
Galatasaray, Tottenham gibi bir takımı yenip son maça kadar namağlup geldiği Avrupa Ligi’nde tek kaybettiği maçta ilk 8 dışında kaldı.
Bu arada Gil Manzano’nun da, maçın sonucuna etki eden hatalara imza attığını belirtmek gerekli.
İlk yarıda Yunus’a yapılan net faul olan hakem devam ettirdi, pas geçen Manzano, ikinci yarıda ise Sarı’ya ceza sahasına girerken yapılan faule aldırış etmedi.
Sonuç olarak, eğer yeni Şampiyonlar Ligi’nde devam edebilseydi Avrupa Ligi’nde grup aşamasını bile geçmesi garanti olmayacaktı.
LEVENT TÜZEMEN: KAYBETMESİ NORMAL
"Eline geçen fırsatları elinin tersi ile itersen sonucuna katlanırsın. Ajax önünde alınan yenilgi umarım Galatasaray için çok büyük ders olur, Okan Buruk'un ayakları yere basar, hayal dünyasından çıkar. Rigas ve Dinamo Kiev önünde eline geçirdiğin gövdeli skorları koruyamazsan ve ilk 8 şansını düşlerken bir mağlubiyet ile hem yenilmezliğini kaybedip hem de gerilere düşersen Avrupa kupalarında başarılı oldum diyemezsin. Eğer bir takımın sağ beki kulübede oturuyorsa, sol bek olarak alınan Jakobs en kritik maç öncesi 'ağrılarım var' diyerek tribüne çıkıyorsa ve bu iki oyuncu yerine Kaan sağ bek Berkan sol bek oynuyorsa G.Saray'ın kaybetmesi çok normal." (Sabah)
UĞUR MELEKE: ENTERESAN GERÇEKTEN!
"UEFA Avrupa Ligi'ni Hollanda’da bitiren iki temsilcimizden Galatasaray, Amsterdam Arena’dan çıkamadı. Aslında durum 1-0’ken Galatasaray maçı çevirecek pozisyonları oluşturmuştu ama yine bir Berkan klasiğiyle müsabakanın fişi çekildi. Nasıl oluyorsa oluyor, transfer tıkanıyor, birileri sakatlanıyor, Galatasaray bir şekilde her sezon Avrupa’da kritik maçlara sol bekte Berkan’la çıkıyor! Geçen sene Sparta Prag maçları, bu sezon Ajax müsabakası. Enteresan gerçekten." (Hürriyet)
ZEKİ UZUNDURUKAN: ACİL MORATA
"Galatasaray'da Osimhen'in bir partneri yok. Icardi ile mükemmel ikili olmuştu. Batshuayi ile olmadı. Belki de o yüzden Okan Buruk, Alvaro Morata transferini istedi. Morata geldikten sonra Osimhen'in verimi çok daha artacaktır. Ayrıca Morata da gol ve asistleri ile Galatasaray'ın gücüne güç katar. Nokta atışı bir transfer olacak. Milan'da belki beklentilerin altında kaldı ama Atletico Madrid'de harika işler yapıyordu Morata! Galatasaray her maçta tonla gol pozisyonuna giriyor ama çerçeveyi bulamıyor. O zaman acil Morata! İlk 8 derken, Play-Off ile yola devam! Bu arada Galatasaray'ın 26 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi." (Fotomaç)
METİN KARABAŞ: KRONİKLEŞEN HASTALIK
"İkinci yarıya daha iyi başladık. Ön bölgede uyguladığımız presle rakibimizi kendi yarı alanında tutmayı başardık. 58. dakikada Kaan uzaktan vurdu, kaleci son anda kornere çeldi. Aynı dakikada Ajax hızlı bir atakla yarı alanımıza çabuk geldi. Kenardan gelen ortayı Berkan sektirince Filitz Jim cezayı kesti: 2-0. Bu golden sonra da baskımız sürdü. 65’te Sara’nın şutu kaleciden döndü. Batsuhayi boş kaleye topu gönderemedi. 90 4’te Osimhen farkı bire indirdi: 2-1. Girdiği fırsatları değerlendiremeyen Okan Buruk’un öğrencileri kronikleşen basit gol yeme hastalığını bu maçta da sürdürünce sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmek için Play-Off oynayacak olan temsilcimiz yine önemli bir fırsatı tepti." (Fanatik)