Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a da yenildi! Kartal'a soğuk duş

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a da yenildi! Kartal'a soğuk duş
Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, organizasyondaki ikinci maçında da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Siyah-beyazlılar 4-0'lık Ajax yenilgisinin ardından sahasında Eintracht Frankfurt'a 3-1 kaybetti. Henüz puanla tanışamayan Kartal, 2 maçta 7 gol yerken sadece 1 gol atabildi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin lig aşamasında ikinci maçına Eintracht Frankfurt karşısında çıktı. Alman ekibini konuk eden Kartal, şok bir yenilgi daha yaşadı.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ilk galibiyet peşinde! Kartal'ın konuğu Eintracht Frankfurt - 1. Resim

Ligin ilk haftasında deplasmanda Ajax'a 4-0 yenilen siyah-beyazlılar, sahasında Frankfurt'a 3-1 kaybetti. 2 maçta 7 gol yiyen Beşiktaş, tek golünü Masuaku ile buldu.

Karşılaşmada Frankfurt'un golleri; Marmoush, Eric Ebimbe ve Ansgar Knauff'tan gelirken, Immobile ise 1 penaltı atışından faydalanamadı.

Bu sonuçların ardından Beşiktaş yine puanla tanışamazken, Frankfurt ise 4 puana yükseldi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ilk galibiyet peşinde! Kartal'ın konuğu Eintracht Frankfurt - 2. Resim

MAÇ SONUCU! Beşiktaş 1-3 Frankfurt

1' Maç başladı.

5' Ndour'un uzaklardan şutunu kaleci kurtardı.

8' Beşiktaş'ta Ciro Immobile rakip ceza sahasında yerde kaldı. İtalyan golcü ve Beşiktaşlı futbolcular, penaltı bekledi. Hakem pozisyon öncesinde ofsayt kararı verdi.

19' Beşiktaş, Frankfurt karşısında 1-0 geri düştü. Alman ekibi Marmoush'un penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

22' Eric Ebimbe attığı gol ile durumu 2-0'a getirdi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ilk galibiyet peşinde! Kartal'ın konuğu Eintracht Frankfurt - 3. Resim

26' Bu kez temsilcimiz Beşiktaş penaltı kazandı. İtalyan yıldız Immobile penaltı vuruşunu kaçırdı.

32' Gedson'un uzaklardan şutu kalecinin üzerine gitti.

37' Beşiktaş harika paslarla ceza sahasına girdi. Rafa Silva'nın şutu kalecinin de müdahalesiyle direkten döndü.

45+1. dakikada Immobile, Muçi'nin pasıyla ceza sahası dışından bekletmeden şutunu çekti, kaleci topu kornere gönderdi.

İLK YARI SONA ERDİ! Beşiktaş 0-2 Frankfurt

46' Maçın ikinci yarısı başladı.

49' Gedson Fernandes'in kullandığı serbest vuruş dışarı gitti.

60' Masuaku'nun sol kanattan yaptığı orta doğrudan kaleciye gitti.

65' Frankfurt golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

82' Ansgar Knauff'un golüyle Frankfurt farkı 3'e çıkardı.

90+3 Beşiktaş, Masuaku'nun golüyle skoru 3-1 yaptı.

Karşılaşma 3-1 sona erdi.


BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımını konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, Süper Lig'deki Bellona Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı futbol takım, Tüpraş Stadı'nda oynanan müsabakaya Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Cher Ndour, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Rafa Silva, Ernest Muçi ve Ciro Immobile 11'iyle başladı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Göktuğ Baytekin, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Semih Kılıçsoy, Joao Mario, Bakhtiyor Zaynutdinov, Emirhan Topçu, Jean Onana, Can Keleş, Serkan Emrecan Terzi ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.

Van Bronckhorst, Süper Lig'in 7. haftasında Bellona Kayserispor'u deplasmanda 3-0 mağlup ettikleri mücadeleye ilk 11'de başlayan oyunculardan Joao Mario ve Emirhan Topçu'yu yedeğe çekti, kaleci Mert Günok ise sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Hollandalı teknik adam, bu isimlerin yerine Eintracht Frankfurt maçının başlangıç kadrosunda Ersin, Svensson ve Masuaku'yu ilk 11'de görevlendirdi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ilk galibiyet peşinde! Kartal'ın konuğu Eintracht Frankfurt - 4. Resim

BEŞİKTAŞ'TA 2 EKSİK

Siyah-beyazlı ekipte 2 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Mert Günok ile Moatasem Al Musrati, karşılaşmanın kadrosuna alınmadı.


HASTALIĞINI ATLATAN SVENSSON, İLK 11'DE

Beşiktaş'ta iyileşen Jonas Svensson, Eintracht Frankfurt karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Norveçli futbolcu, hastalığı nedeniyle son oynadıkları Kayserispor müsabakasının kadrosuna alınmamıştı. Aynı maçta sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Gedson Fernandes ise iyileşti ve başlangıç kadrosunda yer aldı.

Arthur Masuaku da sarı kart cezası sebebiyle Kayserispor karşılaşmasında forma giyememişti.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ilk galibiyet peşinde! Kartal'ın konuğu Eintracht Frankfurt - 5. Resim

ERSİN BU SEZON İLK KEZ

Beşiktaş'ta kaleci Ersin Destanoğlu, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Son olarak siyah-beyazlıların geçen sezonun 38. ve son haftasında Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada görev yapan 23 yaşındaki file bekçisi, tüm kulvarlarda 10 maç sonra forma giydi.

Eintracht Frankfurt taraftarları konuk takım tribününün tamamını doldurdu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...