Basın toplantısında gerçeği söyledi! Mourinho'dan Aziz Yıldırım sorusuna dikkat çeken cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Spor Haberleri

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Ülker Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında merak edilenleri açıkladı. Portekizli hoca "Aziz Yıldırım'dan izin aldınız mı? sorusuna "Kimseden ne yapmamın gerektiğine dair izin almam. Aziz Yıldırım ile görüşmem olmuştu ama izin almadım." karşılığını verdi.

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho için basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Portekizli hoca, geliş sürecine değinerek merak edilenleri anlattı.

Tarihi anlaşma hakkında bilgi veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Aziz Yıldırım, 'Mourinho ile anlaştım' dedi. Anlaştım demek, iş bitti demek. İşin gerçeği böyle değildi." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında gerçeği söyledi! Jose Mourinho, Fenerbahçe için görüştüğü ilk kişiyi açıkladı - 1. Resim

MOURINHO: AZİZ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜM

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ile daha önce konuştuğuna dair çıkan söylentilere cevap veren Jose Mourinho, "Hayır, gerçek değil. Kimseye imza atmadan önce sormama gerek yoktu. Kimseden ne yapmamın gerektiğine dair izin almam. Aziz Yıldırım ile görüşmem olmuştu ama izin almadım." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın seçimi kazanması halinde kendisiyle de çalışacak mısınız sorusuna cevap veren Mourinho, "Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm. Cevap evet, Fenerbahçe için çalışıyor olacağım." dedi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Mourinho ile ilk görüşen kişinin kendisi olduğunu belirterek, "Yanımda duran beyefendi iki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü. Jose Mourinho ile bu sene Türkiye'ye gelmesi için iletişime geçen ilk kişiyim." dedi.

MOURINHO: İKİ KERE DÜŞÜNMEM

Bir gazetecinin "Jorge Jesus, 'Bu ligin sportif gerçekliği yok.' demişti. Bu ligde yaşanabilecek durumlar hakkında size bilgi verildi mi?" sorusuna cevap veren Jose Mourinho, "Avrupa'daki çoğu kişi benim gelmemle birlikte bu ligi takip edecek. Eğer Fenerbahçe'nin haklarını korumak için sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki kere düşünmem." karşılığını verdi.

MOURINHO: ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIM KURACAĞIZ

Fenerbahçe taraftarının rüyalarını gerçekleştirmek için çok güçlü bir takım kuracaklarını belirten Mourinho, "Dün gelen buraya gelen bütün taraftarlara teşekkür edeiyorum. İkinci olarak eskiden 'Ben Jose Mourinho'yum.' derdim ama şu an 'Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm.' demek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Eski takımı Roma'dan oyuncu getireceği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını aktaran Portekizli hoca, "Eski kulübüm Roma'dan hiçbir oyuncuya karşı ilgim yok." dedi.

Basın toplantısında gerçeği söyledi! Mourinho'dan Aziz Yıldırım sorusuna dikkat çeken cevap - 2. Resim

MOURINHO: VAATTE BULUNMAM

Herhangi bir vaatte bulunmadığını söyleyen Mourinho, "İnsanlar büyük düşünüyor. Avrupa'da 6 finalim var ve 5'ini kazandım ama adım adım gitmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

MOURINHO'DAN İSMAİL KARTAL'A TEŞEKKÜR

Sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamlayan İsmail Kartal hakkında da konuşan Jose Mourinho, "İsmail Kartal’a iyi dileklerimi sunuyorum. Bıraktığı takım için teşekkür ediyorum." dedi.

Basın toplantısında gerçeği söyledi! Mourinho'dan Aziz Yıldırım sorusuna dikkat çeken cevap - 3. Resim

MOURINHO: BANA SUNULAN PROJE ÇOK ÖNEMLİYDİ

Fenerbahçe'ye geliş nedenini açıklayan Mourinho, şöyle konuştu:

"2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Şu anda ben başkanımız Ali Koç, sportif direktörümüz Mario Branco buradayken sözleşme imzaladım. Bana sunulan proje çok önemliydi. Ben dünyada büyük takımlarda çalıştım ama burada gördüğüm tesisler çok iyi. Oyuncularımızın büyük bir yüzdesi EURO 2024'te olacak. Bizim 2 hafta sonra çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ben Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm ve taraftar için her şeyimi vereceğim çünkü bu kulübün ruhu onlar. Az önce de dediğim gibi ben Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje için buraya imza attım."

MOURINHO: BENİM İÇİN HIRS HER MAÇI KAZANMAKTIR

Kendisine yöneltilen proje hakkında konuşan tecrübeli hoca, "Bana sunulan belge doğru, genelde teknik direktörler kulüplere sunum yapar. Bu kez tersi oldu. Fenerbahçe'nin kitlesini biliyorum. Manchester United ile Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Bana sunulan proje beni etkiledi. İkinci kısım ise hırs. Evim Londra'da, Premier Lig'de bir takımla Avrupa Ligi'ne gitmek midir hırs? İtalya'yı seviyorum, orada Avrupa'da başarı yakalamak mıdır hırs? Benim için hırs her maçı kazanmaktır. Fenerbahçe'nin gerçeği bu. Taraftarların hayalini biliyorum. İmkanım olsa yarın idmana, hafta sonu maça çıkarım. Bana olan ilgi beni etkiledi, şimdi benim bir şeyler gösterme zamanım. değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...