Galatasaray-Fenerbahçe derbisini kim yönetecek? Hakem yüzde 90 belli

Süper Lig'in 25. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakeminin kim olacağı merak edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) konuyla ilgili UEFA'dan destek aldığı öğrenildi. Dev maça atanacak hakemin ise yüzde 90 belli olduğu öne sürüldü.
Süper Lig'in 25. haftasında iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda kritik bir maça çıkacak. Dev maçı kimin yöneteceği ise henüz netlik kazanmadı.
Derbide yabancı hakemin düdük çalma oranının yüzde 90 olduğu öğrenildi. Yabancı hakem için TFF, birinci sıraya Sloven hakem Slavko Vincic'i koymuştu. UEFA Başkanı Ceferin'den geçen hafta bu konuda destek alan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise "Galatasaray ve Fenerbahçe'den resmi yazı gelirse konuya bakarız" ifadelerini kullanmıştı.
Sabah'ta yer alan habere göre Türk hakem olarak Halil Umut Meler ismi hala gündemde iken yabancı hakem kararına TFF çok daha yakın ve yarın hakemi açıklaması bekleniyor.
UEFA'NIN EN GÜVENDİĞİ HAKEMLER ARASINDA
45 yaşındaki Sloven hakem Slavko Vincic, UEFA'nın en güvendiği hakemlerin başında geliyor. FIFA kokartlı deneyimli isim, son 10 yılda sayısız Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları yönetirken son 5 sezonda ise zorluk derecesi yüksek çeyrek, yarı ve final maçlarının da vazgeçilmez isimlerinden oldu.
KRİTİK MAÇLARDA DÜDÜK ÇALDI
Geçen sezon Real Madrid'in B.Dortmund'u 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı mücadeleyi de yöneten Vincic'in, bu sezon ise Devler Ligi'nde düdük çaldığı 6 maç arasında Barcelona-Bayern Münih, Real Madrid-Milan, Arsenal-PSG gibi kritik maçlar var.
YUNAN DERBİSİNİ DE YÖNETTİ
Tecrübeli hakem ayrıca UEFA Uluslar Ligi'nde İtalya-Fransa ve Almanya-Hollanda karşılaşmalarını da yöneten isimdi. Slavko Vincic, Yunanistan Federasyonu'nun daveti üzerine 26 Ocak 2025'te Olympiakos-Panathinaikos arasındaki Atina derbisinde de sahadaydı.