Geri dönüşlerin ustası! Mourinho, Avrupa'da altı defa ilk maçı kaybedip turladı

UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers'a evinde 3-1 kaybeden Fenerbahçe, gözünü rövanşa çevirdi. Kariyerinde 6 kez benzer senaryoda tur atlayan Jose Mourinho, oyuncularına umut aşıladı: "Henüz maçın ilk yarısını oynadık."
EMİN ULUÇ - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında evinde İskoç ekibi Rangers’a 3-1 kaybederken, turu zora soktu. 13 Mart Perşembe günü oynanacak rövanş karşılaşması öncesi akıllara Jose Mourinho’nun kariyerinde benzer durumlarda tur atladığı maçları getirdi. Kariyerinde Porto, Chelsea, İnter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham ve Roma’yı çalıştıran ve bu takımların birçoğu ile Avrupa kupalarında büyük başarılar elde eden Mourinho, İskoç ekibi karşısında da tur hedefliyor.
BU İŞ DAHA BİTMEDİ
Portekizli teknik adam kariyerinde grup aşamaları sonrası çift maç eleme usulüne göre oynanan turlarda ilk maçı kaybettiği eşleşmelerin altısında adını üst tura yazdıran taraf oldu. Oyuncularıyla yaptığı toplantılarda sürekli olarak “Bu iş daha bitmedi” vurgusunda bulunan Mourinho, “Maçın henüz ilk yarısı oynandı. Önümüzde bir 90 dakika daha var. Onların yaptığını yapıp biz de onları kendi evinde yenebiliriz. Gerçek kimliğimizi ortaya koyarsak bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı.