Lütfü Savaş'tan başkanlık açıklaması! Hatayspor'da yeni dönem başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lütfü Savaş'tan başkanlık açıklaması! Hatayspor'da yeni dönem başlıyor
Hatayspor, Lütfü Savaş, Süper Lig, Haber

Spor Haberleri

Süper Lig'in son haftasında kümede kalmayı başaran Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, 15 yıldır maddi ve manevi yanında olduğu Hatayspor'un sahipsiz olmadığını vurgulayarak, “Başkanlık bana düşüyorsa ben olurum, başkasına düşüyorsa başkası” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in son haftasında Çaykur Rizespor’u mağlup ederek ligde kalmayı başaran Hatayspor’da Onursal Başkan Lütfü Savaş, değerlendirmelerde bulundu.

İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulundu Savaş, “Bu sene değişik bir lig geçirdik. Dengesiz bir lig oldu. Hakem hataları Süper Lig’e damga vurdu. İki takım üst seviyede kadro kurmuş. Makas açıldı ve 10 takım ise ligde kalmak için çabaladı. Biz en son deplasmanda Beşiktaş ile oynadık. Her bir oyuncuları bizim takımımız değerindeydi. Böyle olunca da ligin yarışmacı kimliği zarar görüyor. Anadolu kulüplerinin bütçesi İstanbul takımlarıyla bir değil. Sezon sonunda alt lige düşen takımların kadroları da iyiydi aslında. Ama 4 takım düşecekti. Biz de bu listeye aday gösteriliyorduk. Ligin son 4 haftasında topladığımız 8 puan sonucunda ligde kalmayı başardık." açıklamasında bulundu.

Lütfü Savaş'tan başkanlık açıklaması! Hatayspor'da yeni dönem başlıyor - 1. Resim

LÜTFÜ SAVAŞ: TUTUNACAKLARI BİR DAL OLSUN İSTEDİK

Hatayspor'un göçebe bir hayat yaşadığını aktaran Lütfü Savaş, "Tesis ve stadyum sorunları sebebiyle maçlarımızı Mersin’de oynayabildik. Uzun bir süre Riva’da Milli Takım tesislerinde kaldık ve çalışmalarımıza orada devam ettik. Mersin’de Spor Bakanlığı, bize yer tahsis etti. Buranın fiziki şartları fena değildi. Antrenman sahası ise beklentimizden 2-3 ay geç hizmete girdi. Arkadaşlarımız zor şartlarda antrenman yaptı. Bu sene bizim için ligde kalmak başarı. Hatay halkının bu takıma ihtiyacı var. Tutunacakları bir dal olsun istedik. Son maçta da olsa ligde kalma başarısı gösterdik” diye konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Hatayspor’da yaklaşan başkanlık seçiminin hatırlatılması üzerine Başkan Savaş, “Ben bu kulübe 15 yıldır Onursal Başkanlık yapıyorum. Maddi ve manevi olarak her zaman kulübün menfaatlerini gözeterek hareket etmeye çalıştım. Yönetimdeki arkadaşlarla görüşeceğiz ve karar vereceğiz. Bana düşüyorsa bana başkasına düşüyorsa başkası. Önemli olan camiayı düzgün yönetmek ve takımı Süper Lig’de tutmak için gereken fedakârlıkları yapmak. Seçimlerle ilgili soru işaretleri bir haftaya kadar şekillenecektir. Bu sadece benim verebileceğim bir karar değil. Ben Hatayspor’un gerçekten başarılı olmasını istiyorum. 1967 yılından itibaren ilk kez bu dönem en üst ligde yer alma başarısı gösteren bir kulüp" ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş'tan başkanlık açıklaması! Hatayspor'da yeni dönem başlıyor - 2. Resim

LÜTFÜ SAVAŞ: ÖZHAN PULAT İLE DEVAM EDECEĞİZ 

Yeni sezonda teknik direktör Özhan Pulat ile yola devam edeceklerini dile getiren Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, “Kulüp olarak teknik direktörde aradığımız özellik sportif başarı sağlamasının yanı sıra sosyal ve aile yaşantısıyla topluma örnek olacak bir kişilik olması. Biz geçtiğimiz yıl Volkan Hocayla başladık. Hem ekonomik hem manevi olarak çok katkı verdi. Göçebe bir hayat yaşadığımızdan dolayı büyük bir başarı yakalayamadık. Sürecin sonlarına doğru Volkan Hoca kendisi gitmek istedi son 4 hafta Özhan Hocayı davet ettik. Bu arkadaşlarımız zaten her zaman ailemizin içindeydi. Hiç düşünmeden davet ettik. Onlarla ligde kalabilmenin yollarını aradık. Gece gündüz çalıştılar. Oyun sistemini hızlı bir şekilde oturttular. Bakacak olursanız lehimize verilmeyen penaltılar dışında da 8 puan toplayarak iyi bir başarı elde ettiler. Şu anda Özhan Hoca ile devam edeceğiz. Bu arkadaşlarla yeni sezonda da birlikte olacağız” açıklamalarında bulundu.

HATAYSPOR STADYUMU NE ZAMAN ONARILACAK?

Kulüp olarak maçları Hatay’da oynamak istediklerini vurgulayan Lütfü Savaş, “Bizim Hatay’da bulunan kulüp tesislerimizde şu anda amatör genç sporcularımız kalıyor. Tesislerde çok fazla bir şey yok. Stadyumda sorunlarımız var. Stadyumun yenilenmesi için gerekli makamlar, yakın zamanda bununla alakalı ihalenin yapılacağını söyledi. Sanırım bu sezona yetişmeyecektir. Onarım süreci hızlı gerçekleşse bile ligin ilk devresine yetişmez diye düşünüyorum. Hatayspor 15 ay şehirden uzak kaldı. Biz istiyoruz ki takım olarak Hatay’a bir an önce dönelim. Çok daha fazla seyirciyle maçlarımızı oynayalım. Kendi şehrimizde sahaya çıkalım. Spor Bakanlığının bu konuda hızlı davranmasını rica ediyorum. Bu durum ekonomik olarak da bizi zorluyor. Futbolcular göçebe gibi yaşıyor. Antrenman için her gün 3 buçuk saat gidip gelmek mental olarak yoruyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...