Nihat Kahveci, "Hak eden kazandı" diyerek derbiyi yorumladı!

Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği derbi sonrası eski milli futbolcu Nihat Kahveci, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kahveci, hem hakem Yasin Kol’un yönetimini hem de iki takımın oyununu mercek altına aldı.
Beşiktaş'ın evinde Galatasaray'ı mağlup ettiği derbinin yankıları sürerken, Nihat Kahveci dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kahveci, siyah-beyazlıların özellikle büyük maçlardaki performansına vurgu yaparken, hakem kararlarını da yorumladı.
Siyah-beyazlıların zorlu fikstürlerde daha etkili bir performans ortaya koyduğunu belirten Nihat Kahveci, "Derbiyi favori olmayan Beşiktaş kazandı. Bu kadro maç seçiyor. Zorlu maçları iyi oynuyor. Büyük maçlardaki tek mağlubiyet Galatasaray deplasmanı. Şimdi Beşiktaş'ın Fenerbahçe deplasmanında tek derbisi kaldı. Kazanırsa ben şaşırmam." dedi.
Beşiktaş'ın oyunun dengede olduğu anlarda daha iyi performans sergilediğini ifade eden Kahveci, "Beşiktaş, 11'e 11 çok iyi oynuyor ama 11'e 10'da iyi oynamıyor. Beşiktaş enteresan bir takım. Galatasaray'a göre çok daha iyi oynadı. Muçi'nin ve Morata'nın sayılmayan gollerinde ofsayt vardı doğruydu. 4 tane güzel gol vardı maçta. Gedson'un golünde Galatasaray savunmasının büyük hatası vardı. Hak eden kazandı." ifadelerini kullandı.
Hakem performansına da değinen Kahveci, "Hakem Yasin Kol ile ilgili her şey konuşulabilir. Bir yabancı hakem sarı, başka yabancı hakem kırmızı diyor. Herkes başka yorum yapıyor. Maçta hakemin doğru kararları var, yanlış kararları vardı. İki kırmızı kart izledik." açıklamalarını yaptı.