Sörloth'dan sonra bir ilk! Onuachu'nun yerine gelen Banza gözünü zirveye dikti

Trabzonspor'un geçen sezonu 15 golle tamamlayan Onuachu'nun yerine transfer ettiği Simon Banza, performansıyla büyük beğeni topluyor. Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 19 maçta 14 kez ağları havalandıran Demokratik Kongolu forvet, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gol atma başarısı gösterdi.
Süper Lig'de 29 puanla 9'uncu sırada bulunan Trabzonspor'da dikkatleri üzerine çeken isim Demokratik Kongolu forvet Simon Banza oldu. Paul Onuachu'nun gidişinden sonra onun yerine transfer edilen Banza, Onachu'nun geçen sezonki performansına yaklaştı.
Sezon başında Braga'dan 2 milyon euro bedelle kiralanan Banza, Trendyol Süper Lig'de şu ana kadar takımının gol yollarındaki en etkili ismi oldu. 22 karşılaşmada 36 gol üreten bordo mavili takımda 19 maça çıkan Simon Banza, 14 kez ağları havalandırdı.
2 GOL ATARSA ONACHU'YU GERİDE BIRAKACAK
TÜMOSAN Konyaspor, Fenerbahçe ve Adana Demirspor ile oynanan maçlarda ikişer gol atan Demokratik Kongolu futbolcu, Atakaş Hatayspor, Göztepe, Kasımpaşa, Galatasaray, Reeder Samsunspor, Onvo Antalyaspor, Net Global Sivasspor ve Beşiktaş müsabakalarında ise birer kez topu filelere gönderdi.
Simon Banza, bu hafta Gaziantep FK ile oynanacak maçta bir gol atması halinde Onuachu'nun geçen sezonki performansını yakalayacak, 2 gol atması durumunda ise ligin bitimine 13 hafta kala Nijeryalı oyuncuyu geride bırakacak.
ÜÇ BÜYÜK RAKİBE DE GOL ATTI
Simon Banza, sezonun ilk yarısında Trabzon'da Fenerbahçe'ye 3-2 kaybedilen maçta 2 gol, deplasmanda Galatasaray'a 4-3 ile Beşiktaş'a 2-1 mağlup olunan müsabakalarda birer gol attı.
SÖRLOTH'DAN SONRA BİR İLK
Demokratik Kongolu futbolcu, böylece bordo mavili takımda 2019-2020'de forma giyen Alexander Sörloth'dan sonra bir sezonda üç büyük rakibe gol atan ilk oyuncu oldu.
KRALLIK YARIŞINDA ZİRVEYİ ZORLUYOR
Simon Banza, ligde gol krallığı yarışında üçüncü sırada yer alıyor. Yarışta RAMS Başakşehirli Krzysztof Piatek 18 golle zirvede, Fenerbahçeli Youssef En-Nesyri de 15 golle ikinci sırada bulunuyor.
Simon Banza da 14 golle üçüncülüğü Galatasaraylı Victor Osimhen ile paylaşıyor.