Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi sona erdi!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi sona erdi!
Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karadeniz ekibi Trabzonspor, teknik direktör Şenol güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı. Trabzonspor'da Fatih Tekke, Arda Turan, Igor Tudor, Şota Arveladze ve Nuri Şahin teknik direktör adayları olarak belirlendiği öğrenildi.

Bordo-mavili kulüp, teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırmasının ardından 3 Eylül'de 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Şenol Güneş ile 188 gün çalıştı.

Teknik direktör arayışına giren Karadeniz ekibi, Güneş yönetiminde Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 26 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşadı.

Ligde 27. hafta sonunda oynadığı 25 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak 32 puan toplayan bordo-mavililer, lider Galatasaray'ın 36 puan gerisinde yer alırken üst sıralara hiç tırmanamadı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk 2 haftasında alınan beraberliklerin ardından göreve getirilen teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ligde oynadığı 23 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik, 9 mağlubiyet sonucunda 30 puan toplayarak 1,30 puan ortalamasında kaldı.


Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi sona erdi! - 1. Resim

Trabzonspor'dan yapılan açıklama şöyle:

"Sezon başında Sayın Şenol Güneş ile yalnızca teknik direktör olarak değil; aynı zamanda kendisinin tecrübelerinden istifade ederek geleceğin Trabzonspor’unu inşa etmek adına planlama yaptık.

Program kapsamında Sn. Güneş’in tesisler ve yatırımlardan da sorumlu olacağı, iyi bir kurumsal yapıyı kurabilme hedefiyle göreve başladık.
Maalesef ligde arzu etmediğimiz sonuçlar aldık. Ve geldiğimiz nokta itibarıyla teknik direktörlük makamında bir kan değişikliğine gitme ihtiyacı ortaya çıktı.

Yeni teknik direktörün belirlenmesi için arayışlara vakit kaybetmeden başladık. Tüm süreci şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşacağız.

Trabzonspor camiasına ve büyük taraftarımıza saygıyla duyurulur."

Trabzonspor'da Şenol Güneş dönemi sona erdi! - 2. Resim

'KAL' DENMEYECEK

Teknik direktör Şenol Güneş tepkilere karşılık “Sorumluluğu alıyorum. Taraftar mutlu olacaksa istifaya hazırım” diyerek görevini bırakabileceğinin sinyalini vermişti. Bordo mavili camiada Güneş’in bu hamlesine karşılık başkan Doğan’dan ‘Kal’ baskısı gelmeyeceği belirtilmişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...