Zaferin mimarları konuştu! 'Alınacak bir rövanş var demiştik'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

A Milli Takım'ın Avusturya'yı elediği maçın ardından futbolcular açıklamalar yaptı. Zaferin mimarları açıklamalarında hazırlık maçında alınan 6-1'lik mağlubiyeti vurguladı ve rövanşı aldığımızı söyledi.

A Milli Takım, EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Tarihi gecenin ardından yıldız futbolcularımız açıklamalar yaptı. İşte zaferin mimarlarının ilk sözleri...

ALINACAK BİR RÖVANŞ VAR DEMİŞTİK!

Vincenzo Montella: Biraz yorgunuz. Çok çok önemli bir maçtı. Takım ruhunu birinci dakikadan son dakikaya kadar yansıttık. Bu takım ruhunu ilk kez Hırvatistan deplasmanında görmüştük. Oyuncularım adına çok mutluyum. İlk maçlarda takım ruhunda belki aksaklıklar vardı. Tarihi bir sonuç. Galibiyet olarak da 2008'i yakalamış olduk. Hepimiz için çok mutluyuz.

Zaferin mimarları konuştu! 'Alınacak bir rövanş var demiştik' - 1. Resim

İsmail Yüksek: Kimse bizi favori olarak görmedi ama Avusturya'dan bir rövanş alacağımızı söylemiştik. Bu jenerasyona bu tarihi yazmak yakışır.

Mert Günok: Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz.

Zaferin mimarları konuştu! 'Alınacak bir rövanş var demiştik' - 2. Resim

Kaan Ayhan: Oyuncu profili olarak orta sahada daha iyiyim. Bence özgüvenimizde yükselme oldu. Tüm sevgiye rağmen ülke olarak futbolda baskılı bir toplumuz. Kendimize bazen gereksiz baskı yapıyoruz. Grubu geçerek o baskıyı biraz atmıştık. Avusturya'nın favori görülmesi bizi biraz daha rahatlattı. 6-1'lik maçın da rövanşı oldu. Mert Günok'un kurtarışı gerçekten inanılmazdı. Merih Demiral de bugün hak ettiği bir maç çıkardı.

Merih Demiral: Ne Mutlu Türk'üm Diyene! Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaşattı. Çok gururluyum Türk olduğum için. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum.

Zaferin mimarları konuştu! 'Alınacak bir rövanş var demiştik' - 3. Resim

Ferdi Kadıoğlu: İnanılmaz mutluyum. Çok azimle mücadele ettik ve çeyrek finale çıkmayı hak ettik. 6-1'in rövanşıydı. Sonuna kadar gitmek istiyoruz.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...