TOGG'da ikinci model son aşamayı geçti! SUV T10X’ten sonra Sıra T10F sedanda

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TOGG'da ikinci model son aşamayı geçti! SUV T10X’ten sonra Sıra T10F sedanda
T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un ilk sedan modelinin 2025’te satışa sunulacağını belirterek “T10F modeli aslında çok farklı bir hedef kitleye seslenecek. Biraz daha spor ve SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak” dedi

ALİ ÇELİK'İN HABERİ- Togg’un Bursa Gemlik’te yer alan teknoloji kampüsünü ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yetkililerden hem yeni AR-GE hem üretim faaliyetleri konusunda bilgi aldı. Kacır’a ziyaretinde Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok bölüm yöneticisi eşlik etti. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı CES 2024’te ilk defa sergilenen ve büyük beğeni toplayan Togg’un T10F modelini ziyaretinde inceleyen ve test sürüşü gerçekleştiren Kacır açıklamasında eylül ayından itibaren Türkiye’de küresel güvenlik regülasyonlarına uyum sürecini başlattıklarını hatırlattı. AR-GE ve üretim faaliyetlerinin doludizgin devam ettiğini sözlerine ekleyen Kacır “Togg , Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemelerine çok hızlı bir şekilde uyum sağladı. Bizzat Togg’un özellikle otonom sürüş kabiliyetlerine ilişkin bir deneyim gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım” dedi.

ŞARJ YATIRIMLARI ARTACAK 

Önümüzdeki yıl T10F’in satışa sunulacağını belirten Kacır “T10F ile birlikte aslında çok farklı bir hedef kitleye de Togg artık sesleniyor olacak. Model biraz daha spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslında. Malumunuz biz hem Togg’un hem de diğer elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz. Bu anlamda şarj istasyonlarının yaygınlaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Hâlihazırda Türkiye’nin tüm şehirlerinde 23 bin halka açık şarj noktası var ve bunların 8 bini hızlı şarj imkânı sunuyor. Önümüzdeki dönemde desteklerimiz özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyüteceğiz. Türkiye hâlihazırda Avrupa’da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından lider ülkelerden biridir. Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz ve inşallah Togg, hem AR-GE, inovasyon alanında hem üretim yetkinlikleri ile Türkiye’nin gururu olmaya, iftihar kaynağımız olmaya devam edecek. Biz de her daim Togg’un yanında olmayı desteklemeyi sürdüreceğiz. Burada muhteşem bir ekip var, gencecik bir ekip var, deneyimli bir ekip var. Dolayısıyla bu ekibin alın teriyle, akıl teriyle Türkiye’nin geleceği için yürüttükleri bu çalışmalarda biz de her daim yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...