ABD, İsviçre ve Kanada’dan araştırmacılar, Dünya'nın dönüş hızının iklim değişikliği nedeniyle uzadığını açıkladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD, İsviçre ve Kanada’dan araştırmacılar, Dünya'nın dönüş hızının iklim değişikliği nedeniyle uzadığını açıkladı!
Grönland, Haber
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD, İsviçre ve Kanada'dan bilim insanlarının yürüttüğü bir araştırma, iklim değişikliğinin Dünya'nın dönüş hızını yavaşlatarak günlerin uzamasına yol açtığını ortaya çıkardı.

Grönland ve Antarktika'daki buz tabakalarının erimesiyle bağlantılı olarak ekvator çevresinde daha fazla su kütlesinin birikmesinden kaynaklanıyor. Sonuç olarak, Dünya'nın şekli daha "basık" hale geliyor ve bu da dönüş hızının yavaşlamasına neden oluyor.

ABD, İsviçre ve Kanada’dan araştırmacılar, Dünya'nın dönüş hızının iklim değişikliği nedeniyle uzadığını açıkladı! - 1. Resim

Araştırma bulgularına göre, 1900-2000 yılları arasında Dünya’nın dönüş hızı yüzyıl başına 0,3 ile 1 milisaniye arasında yavaşlarken, 2000 yılından itibaren buzulların erime hızının artmasıyla bu oran 1,3 milisaniyeye yükseldi. Eğer sera gazı emisyonları azaltılmazsa, bu yavaşlama oranının 2100 yılına kadar 2,6 milisaniyeye çıkabileceği ve bu durumun gün uzunluğunu belirgin şekilde etkileyebileceği öngörülüyor.

Milisaniyeler düzeyinde gerçekleşen bu değişim, internet trafiği, finansal işlemler ve GPS sistemleri gibi hassas zamanlama gerektiren sistemlerde aksamalar oluşturabilir.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...