Bir dönemin sonu geldi! LG Blu-ray oynatıcı üretimini durdurdu

Fiziksel medyanın düşüşü devam ediyor. LG, Blu-ray oynatıcı üretimini tamamen sonlandırarak sektörden çekildi. Artık büyük üreticiler arasında yalnızca Panasonic kaldı.
Fiziksel medya pazarındaki gerileme hız kesmeden devam ediyor. Son olarak LG, Blu-ray oynatıcılarının üretimini durdurduğunu resmen açıkladı. 2018 yılında Oppo ve 2019’da Sony ve Samsung’un çekilmesinin ardından LG, Blu-ray oynatıcı üreten son büyük firmalardan biriydi.
Flatpanelshd'nin haberine göre LG, UltraHD UBK80 ve UBK90 modellerini de içeren Blu-ray oynatıcı serisinin üretimini sonlandırdı. Şirket, Blu-ray pazarından tamamen çekildiğini doğrulamasa da talep artışı durumunda geri dönüş ihtimaline kapıyı açık bırakıyor.
PİYASADA KALAN TEK BÜYÜK OYUNCU
LG'nin çekilmesiyle birlikte Panasonic, Blu-ray oynatıcı üretimine devam eden son büyük marka olarak kaldı. Ancak dijital içerik platformlarının popüler olduğu günümüzde, Panasonic’in üretime ne kadar daha devam edebileceği şu anda bilinmiyor.