Filmler gerçek oluyor! Rüyada ilk kez iletişim kuruldu

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'de yapılan bir deney Leonardo DiCaprio'nun başrolünde oynadığı Başlangıç (Inception) filmini akıllara getirdi. Kalifornia merkezli Remspace isimli nöroteknoloji şirketi, rüya sırasında insanlar arasında ilk çift yönlü iletişimi sağladığını iddia etti.

Bu dikkat çekici deney, REM uykusu sırasında gerçekleşti ve katılımcılar farklı evlerde uyurken, özel olarak tasarlanmış cihazlar ve sensörler kullanılarak beyin dalgaları takip edildi. Şirket, bir sunucu aracılığıyla, rüyada bir kelimenin oluşturulup diğer katılımcıya iletildiğini ve bu mesajın başarılı bir şekilde iletildiğini belirtti.


Şirket, REMspace'in iki kişinin berrak rüya görürken basit bir mesajı başarılı bir şekilde alışverişinde bulunabilmesini sağlamak için 'özel olarak tasarlanmış ekipman' kullandığını iddia etti.
Şirket, iki kişinin berrak rüya (kişinin rüya halindeyken rüya gördüğünün farkında olması) görürken basit bir mesajı başarılı bir şekilde alışverişinde bulunabilmesini sağlamak için 'özel olarak tasarlanmış ekipman' kullandığını iddia etti.

RÜYADA İLETİŞİM MÜMKÜN MÜ?

Derin rüya, kişinin rüya gördüğünün farkında olduğu bir durumdur ve bu deney sırasında katılımcılar, bilinçli olarak rüyalarında mesajları yönlendirebildiğini iddia etti. REMspace CEO'su Michael Raduga, "Dün rüyalarda iletişim kurmak bilim kurgu gibi görünüyordu. Yarın bu teknoloji o kadar yaygın olacak ki, hayatımızı onsuz hayal edemeyeceğiz" diyerek geliştirdiği teknolojiyi vurguladı.


Filmler gerçek oluyor! Rüyada iletişim kurmak mümkün - 2. Resim

YENİ BİR ÇAĞ BAŞLAYABİLİR

REMspace şirketi deneyde tam olarak hangi ekipmanın kullanıldığını açıklamadı ancak deney sırasında katılımcıların beyin dalgalarını ve diğer biyolojik verilerini izleyen bir 'cihaz' içerdiğini söyledi. Bu teknoloji, eğer bilimsel olarak doğrulanırsa, rüyalar dünyasında iletişim ve etkileşimle ilgili yeni bir çağ başlatabilir.

REMspace, bu gelişmenin zihinsel sağlık tedavileri, beceri eğitimi ve daha birçok alanda kullanılabileceğini belirtiyor. Henüz deneyin sonuçları bilimsel incelemeden geçmedi, ancak başarılı olursa uyku araştırmalarında önemli bir gelişme olacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...