Instagram erişime açıldı! Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram erişime açıldı! Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti
Teknoloji Haberleri

Milyonlarca vatandaşın beklediği nihayet oldu. Instagram saat 21.30 itibariyle yeniden erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, X üzerinden yaptığı paylaşımda milyonlarca kullanıcısı olan Instagram ile anlaşıldığını duyurdu. Meta, Türkiye'nin ortaya koyduğu şartları kabul etti.

Türkiye'de 60 milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram, saat 21.30 itibariyle erişime yeniden açıldı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği nihayet oldu. Türkiye Instagram ile anlaştı. Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti, böylece erişim engeli kalktı.

Instagram erişime açıldı! Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti - 1. Resim

META TÜRKİYE'NİN ŞARTLARINI KABUL ETTİ

Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'da X üzerinde yaptığı paylaşım ve canlı açıklamada, Instagram'ın Türkiye'nin sunduğu şartları kabul ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Meta, Türkiye'nin iddialarını yalanladı: Katalog suçlarla ilgili kaldırılan  içerik sayısını verdi!

SAAT 21.30'DA ERİŞİME AÇILDI

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.

TÜRK VATANDAŞLAR KORUNACAK

Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında TC yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır.

Bu kapsamda Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirilecektir. Kullanıcı hakları ve hesap güvencesi noktasında ise TC vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır.

SUÇ PAYLAŞIMLARI KALDIRILACAK

Instagram'a erişim engeli getirmiştik. Katalog suçlar dahil olmak üzere bir çok konuda bazı hassasiyetlerimiz vardı. BTK ve Meta platform yetkileriyle yapılan görüşmeler sonucunda belli kararları aldık.

Yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında katalog suçlar arasında yer alan içerikleri ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır.

Kimseye görünmek istemeyenler dikkat! Instagram 'hayalet' özelliği tam size  göre | Türkiye Gazetesi

"KATALOG SUÇLARINDA İŞLEMLER TAMAMLANDI"

Yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı müdahale gerçekleştirilecektir. Haklar tam olarak korunacaktır. Silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetilecektir. Terörle mücadele noktasında PKK/PYD ve FETÖ gibi hesaplar Meta tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Güvenlik ve kamu düzeni de korunacaktır. Bu çerçevede önemli mesafe katedilmiştir. Yakın zamanda Meta yetkililerinin Türkiye'ye daha geniş katılım sağlayacaklarını bildirmek isterim. Katalog suçları ile ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır."

ROBLOX'A ERİŞİM ENGELİ DEVAM EDİYOR

BTK’nın sitesinde yer alan bilgiye göre, 7 Ağustos'ta oyuncu platformu Roblox’a erişime ngellendi. Sitede “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

15 milyondan fazla kullanıcısı olan platformun erişime engellenme nedenin 'çocuk istismarına neden olacak içerikler içerdiği' için alındığı belirtildi. Roblox’a erişim engeli devam ediyor.

ROBLOX – İngilizce Öğrenme | Konuşarak Öğren

Düzenleyen:  - Teknoloji
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali Osman10 Ağustos 2024 20:14

Gelin bakalım neyi açıklıyor bu sefer?

Sonraki Haber Yükleniyor...