Sony'den beklenmedik hamle! Amiral gemisi telefon ertelendi mi?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sony'den beklenmedik hamle! Amiral gemisi telefon ertelendi mi?
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sony, yeni amiral gemisi Xperia 5 VI modelinin çıkışını süresiz olarak ertelemiş olabilir. Japon medyasından gelen haberlere göre, markanın kullanıcılar arasında merakla beklenen Xperia 5 serisi cihazı, pazardaki değişen tüketici tercihleri nedeniyle piyasaya sürülmeyecek gibi görünüyor. Özellikle büyük ekranlı cihazlara yönelim artarken, Sony Xperia 1 VI gibi geniş ekranlı modeller popülerliğini koruyor.

Sony, bu yıl içinde Xperia 1 VI ve Xperia 10 VI modelleriyle piyasaya güçlü bir giriş yapmıştı. Ancak, Xperia 5 VI modelinin iptali, markanın orta ve üst segmentteki rekabetle başa çıkma stratejisinde bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Daha önce bazı kılıf üreticilerinin işaret ettiği Xperia 5 VI modelinin geliştirilmekte olduğu iddialarına rağmen, Sony bu modelin ömrünü uzatma kararı almış olabilir.


Sony'den beklenmedik hamle! Amiral gemisi telefon ertelendi mi? - 1. Resim

ÜRÜN YELPAZESİ SADELEŞEBİLİR

Sony'nin bu hamlesi, ürün yelpazesini pazar trendlerine daha uygun hale getirme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Özellikle orta segment telefon pazarında yaşanan zorluklar ve artan rekabet, markaların stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Xperia serisinin geleceği belirsizliğini korurken, yeni bir Xperia 5 modeli çıkıp çıkmayacağı da şimdilik netlik kazanmadı.


Sony'den beklenmedik hamle! Amiral gemisi telefon ertelendi mi? - 2. Resim

YENİ MODELLER YOLDA MI?

IMEI veri tabanında ortaya çıkan üç yeni Sony modeli (PM-1502-BV, PM-1503-BV, PM-1504-BV), markanın hâlâ üzerinde çalıştığı projeler olduğunu gösteriyor. Ancak bu cihazların teknik özellikleri henüz açıklanmadı, bu da Sony’nin gelecekte hangi yöne doğru ilerleyeceği belirsizliğini koruyor.

Sony’nin Xperia 5 VI modelinin çıkışını erteleme kararı, özellikle en ucuz segmentteki telefon arayışında olan kullanıcılar arasında hayal kırıklığı oluşturabilir. Ancak, bu kararın Sony’nin pazar dinamiklerine uyum sağlama çabasının bir parçası olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...