Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa mutlaka bunu yapın! Pili 2 kat daha uzun dayanıyor

Akıllı telefonların en büyük sorunu bataryadır. Ne kadar uzun süre kullanırsanız telefonunuzu bataryası o kadar hızlı tükenir. Bataryanızı şarja taktığınız zaman yüzde yüz doldurmak istiyorsanız hızlıca mutlaka bunu yapın. Pili 2 kat daha uzun dayanıyor.
Halk arasında genelde telefonların şarjı sıfırı görene kadar kullanılmasını ve ondan sonra şarja takılması gerektiğini belirtirler. Ancak uzmanlar "sıfıra" boşaltılması hakkındaki görüşün yanlış olduğunu iddia ediyor. Modern telefonlarda bu yaklaşımı gerektirmeyen lityum piller kullanır. Pil ömrünü uzatmak için yüzde 50-80 arasında telefonu şarjda tutmak gerekir.
TELEFONUNUZUN ÖMRÜ BU ŞEKİLDE UZAYACAKTIR
Uzmanlar cihazların gün içerisinde birkaç kez küçük aralıklarla şarj edilmesini tavsiye etmekte. Hatta kablosuz şarj ve güç tasarrufu modunu kullanmak oldukça fayda sağlar. Ancak akıllı telefonunuzu şarj etmeden önce kutusundan çıkarın. Böylece cihaz düz bir yüzey üzerinde olacak ve bataryadan gelen ısı eşit şekilde dağılacaktır. Özellikle gece şarj edilirken bu duruma dikkat edilmelidir.
MUTLAKA ORJİNAL ŞARJ KULLANIN
Şarj pilinizi yılda birkaç kez değiştirmek istemiyorsanız mutlaka telefonunuz orijinal şarj cihazınız ile kullanmanız şarttır.
TELEFONUNUZU GÜNDE KAÇ KERE ŞARJ EDEBİLİRSİNİZ?
Bazı akıllı telefon kullanıcıları, lityum pilin sınırlı sayıda deşarj ve şarj döngüsüne sahip olduğunu unutuyor. Telefonunuzu sürekli olarak %100'e kadar şarj edip ardından sıfıra indirirseniz sınıra ulaşırsınız. Sonuç olarak, akıllı telefon daha aktif bir şekilde deşarj olmaya başlayacak ve aynı zamanda başlangıçtan daha fazla enerji tüketecek, bu da pilin performansının düşmesine neden olacaktır. Uzmanlar, telefonun her zaman %50 oranında şarjlı tutulmasını ve kullanılmadığı zamanlarda kapatılmasını öneriyor.
GECE BOYUNCA TELEFONUNUZ ŞARJDA TUTMAYIN
Akıllı telefonun gece boyunca şarjda bırakılmasının tavsiye edilmemesi, aşırı elektrik akışından dolayı pilin zarar görmesini akla getiriyor. Bu tamamen doğru değil; telefonlar artık istenen sınıra ulaştıktan sonra güç tüketimini durduracak kadar akıllı.