samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Yapay Zeka, sağlık bilgilerinde yanıltıcı olabilir! Uzmanlardan kritik uyarı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yapay Zeka, sağlık bilgilerinde yanıltıcı olabilir! Uzmanlardan kritik uyarı
Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapay zeka, artık hayatımızın çoğu alanında bizlerle. Cep telefonundan, bilgisayara, televizyondan, tablete her anımızda bizlere yardımcı olmak için günden güne geliştiriliyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırmada, sağlık problemlerinin yapay zekaya sorulmaması gerektiğini ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Günümüzde hızla gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka, hayatımızın birçok alanına entegre oluyor. Sağlık konusunda da yapay zeka destekli sohbet robotlarına başvuran kişi sayısı giderek artıyor. Ancak, Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, yapay zekanın sağlıkla ilgili her zaman doğru yönlendirme yapmadığını ve bu hataların ciddi sonuçlar doğurabileceğini ortaya koydu.


Yapay Zeka, sağlık bilgilerinde yanıltıcı olabilir! Uzmanlardan kritik uyarı - 1. Resim

Araştırmaya göre, yapay zeka destekli sohbet robotlarının reçeteli ilaçlar hakkında verdiği bilgilerin yüzde 20'den fazlası, ölüme ya da ciddi yaralanmalara neden olabilecek kadar tehlikeli. Uzmanlar, sağlık sorunları hakkında bilgi almak için yapay zeka sohbet botlarına güvenilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor ve her durumda bir sağlık uzmanına danışmanın önemini vurguluyorlar.


Yapay Zeka, sağlık bilgilerinde yanıltıcı olabilir! Uzmanlardan kritik uyarı - 2. Resim

50 İLAÇLA İLGİLİ 10 SORU SORULDU

ABD'de en çok reçete edilen 50 ilaçla ilgili 10 farklı soru, yapay zeka sohbet robotlarına yöneltildi ve alınan 500 cevap, eczacılar ve farmakoloji uzmanları tarafından değerlendirildi. Verilen cevapların en az yüzde 26'sının bilimsel verilerle uyuşmadığı ve tutarsız ifadeler içerdiği belirlendi.


Yapay Zeka, sağlık bilgilerinde yanıltıcı olabilir! Uzmanlardan kritik uyarı - 3. Resim

ÖLÜMCÜL CEVAPLAR VERİYOR

Araştırmaya göre, yapay zeka tarafından sağlanan tıbbi bilgilerin yüzde 42'si orta düzeyde hatalıyken, yüzde 22'si ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar yanlış bilgi içeriyordu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...