Antalya’da dağ bisikleti heyecanı yaşanacak

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Antalya’da dağ bisikleti heyecanı yaşanacak
Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bisiklet turizminin ülkemizdeki önemli merkezlerinden Antalya, 10-13 Nisan tarihlerinde Trans Taurus Dağ Bisikleti Etap Yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Antalya’nın eşsiz doğasında Kemer bölgesinde düzenlenecek, dağ ve gravel bisikleti tutkunlarını bir araya getirecek etkinliğin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. 
Bu yıl “Bisikletin Kalbi Kemer’de Atıyor” sloganıyla düzenlenecek organizasyonda sporcular, 4 gün 4 etapta 200 kilometre pedal çevirecek. 
Kemer’den start alacak yarışçılar, yaylalar ve dağ yollarını geçerek Toros Dağları’nda farklı bölgelerden geçerek aynı noktada finişi görecek.
Türkiye’de dağ ve gravel bisikletin gelişmesi ve Antalya’nın bisiklet turizmi potansiyelini ön plana çıkaracak etkinliğin ülkemizin tanıtımına katkı sağlarken dünyada ise bölgenin bilinirliğine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Antalya’da dağ bisikleti heyecanı yaşanacak - 1. Resim

YERLİ VE YABANCI 140 SPORCU KATILACAK

Trans Taurus Dağ Bisikleti Etap Yarışları, 4 gün 4 ayrı etaplarda 200 kilometrelik parkurda koşulacak. Organizasyona bu yıl yerli ve yabancı 140 sporcu katılım sağlayacak. 
10 Nisan Perşembe gününü Kemer ilçe merkezindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda başlayacak organizasyonda il gün 20 kilometrelik sıralama etabı geçilecek. 11-12-13 Nisan tarihlerinde ise günlük 60 kilometrelik etaplarda rakımla birlikte eğimde giderek artacak ve sporcular, Kemer’in batısını çevreleyen Toroslar’daki sedir ormanları içerisinde mücadele verecek. Yörüklerin yaşadığı yaylalarda Türk misafirperverliğini yakından görecek katılımcılar, son gün zorlu etaplardan sonra son finişi görecek. Dereceye giren sporcular, Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda düzenlenecek ödül töreninde kupalarına kavuşacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...