Klimalı çadırlar hazır! Arafat’ta hazırlıklar tamamlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Arafat vakfesi öncesinde yüksek, sanayi tipi klima ve hem sedir hem de yatak olabilen süngerler konulan çadırlar hizmete hazır hâle getirildi.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Hacı adaylarının sıkıntı yaşamaması için faaliyetlerini sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Mekke'de hizmet veren sağlıktan irşada kadar bütün ekipler, Arafat'ta da hizmetlerine devam edecek.

Mekke'nin yaklaşık 25 kilometre doğusunda bulunan Arafat'a ziyarete yönelik en önemli unsurların başında ulaşım geliyor. Cuma günü başlayacak intikaller için Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarını kaldıkları otellerden otobüslerle alarak Arafat'ta hazırlıkları tamamlanan çadırlara yerleştirecek.

Arafat vakfesi için hazırlıklar bitti! Haccın en önemli şartı burada yerine getirilecek - 1. Resim

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Dairesinin verdiği bilgiye göre, Türk hacı adaylarını Arafat'ta 47 derece sıcaklık altında misafir edecek çadırlarda bu sene büyük klima sistemlerine ek olarak, kapalıyken oturma sedirleri, açılınca yatak olan süngerler yer alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için geçen yıllara göre daha konforlu olarak hazırlıklarını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının sağladığı sağlık hizmeti kapsamında 2024 yılı hac organizasyonunda 60 binden fazla muayene gerçekleştirilirken, sağlık hizmetlerinin Arafat’ta kurulacak sahra hastanesinde de devam edeceği belirtildi.

Arafat vakfesi için hazırlıklar bitti! Haccın en önemli şartı burada yerine getirilecek - 2. Resim

HACI ADAYLARI CEBEL-İ RAHME'Yİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan hacı adayları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Mekke'nin 25 kilometre doğusunda, 14 kilometrekarelik bir alana sahip Arafat'ın kuzey kesiminde Hazreti Âdem ile Hazreti Havva Validemizin yeryüzünde buluştuğu yer olan Cebel-i Rahme’yi de ziyaret ediyor.

Sıcak havaya rağmen, günün her saati ziyaretçisi eksik olmayan tepenin yakınlarına ulaşan hacı adayları, burada dua ediyor.
Kafile başkanları ve din görevlilerinin Arafat ve Cebel-i Rahme hakkındaki bilgilendirmelerini dinleyen hacı adayları, burada hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Arafat vakfesi için hazırlıklar bitti! Haccın en önemli şartı burada yerine getirilecek - 3. Resim

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Dairesinin verdiği bilgiye göre, Türk hacı adaylarını Arafat'ta 47 derece sıcaklık altında misafir edecek çadırlarda bu sene büyük klima sistemlerine ek olarak, kapalıyken oturma sedirleri açılınca yatak olan süngerler yer alacak.

Başkanlık hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için geçen yıllara göre daha konforlu olarak hazırlıklarını yaptı.

Hacı adaylarının sıkıntı yaşamaması için faaliyetlerini sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Mekke'de hizmet veren, sağlıktan irşada kadar bütün ekipler, Arafat'ta da hizmetlerine devam edecek.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...