Bez bebek uzmanı oldu, ödül aldı! Isparta'daki geri dönüşüm başarısına Bakanlık destek verdi
Isparta'da belediye tarafından açılan Geri Dönüşüm atölyesinde El Sanatları Eğitmeni ve Folklorik Bebek Sanatçısı olarak çalışan Fatma Çevikbaş, atık malzemelerle yaptığı bez bebekler için Kültür ve Turizm Bakanlığından "somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı" belgesi aldı.
Isparta'da yaşayan 49 yaşındaki Fatma Çevikbaş, 13 yıl önce aldığı el sanatları eğitiminin ardından mahallesine açılan geri dönüşüm atölyesinde bir başarıya imza attı.
Atık malzemelerden geri dönüştürdüğü folklorik bez bebekler için Kültür ve Turizm Bakanlığından "somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı" belgesi aldı.
13 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR
El Sanatları Eğitmeni ve Folklorik Bebek Sanatçısı olan Fatma Çevikbaş, elinde bulunduğu atık malzemeleri 13 yıldan beri dönüştürdüğünü söyledi.
Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde yaşadığı dönemde şişelerden vazo yaparak geri dönüşüm yaptığını belirten Çevikbaş, "Köyde bazı ürünler kısıtlı olduğu için elimizdeki imkanlarla işte ne yapabiliriz diye düşünürken ilk önce şişelerden başladık. Şişeleri boyamaya, vazo yapmaya başladık. Kovalardan çiçek saksıları yapalım, süsler, aksesuarlar yapalım diyerek başladık ve bugünlere geldik. Şu anda Isparta Belediyesine çalışıyorum. Şükrü Başkanım da bu konuda bize çok destek veriyor. Bahçelievler Mahallesi'nde belediyemiz sosyal tesislerinde dört odalı bir yeri geri dönüşüm atölyesi yaptık" dedi.
Geri dönüşüm atölyesinde bulunan birçok ürünü atık malzemelerden geri dönüştürdüklerini belirten Çevikbaş, "Burada yaptığımız bu folklorik bebekler de hep geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız, atık kumaşlardan yaptığımız bebekler. Eski pamuk yastıklar ve minderleri mesela bebeklerimize vücut olarak kullanıyoruz. Burada gördüğünüz her şey geri dönüşümden yaptığımız ürünler" şeklinde konuştu.