Burası çöl değil Türkiye! Görenler telefonuna koştu

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / Anadolu Ajansı

Samsun'da Kızılırmak Deltası atların ve balıkların yanı sıra develere de yuva oldu. Yılın sadece belirli dönemlerinde salınan develer turistlerin ilgi odağı.

Geçtiğimiz yıllarda Samsun Hayvanat Bahçesi kapatılınca develer açıkta kalmıştı. Bafra ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde olan Kızılırmak Deltası develere o günden bugüne ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

Kızılırmak Deltası'nın zengin habitatı, develere geniş otlak sunuyor.

Burası çöl değil Türkiye! Görenler telefonuna koştu - 1. Resim

SU MANDASI, ATLAR, BALIKLAR...

Türkiye'de görülen 500 kuş türünden 365'i burada yaşıyor. Su mandası ve yılkı atlarına da doğal hayat alanı sunan delta, 11 familyaya ait 29 balık türüne ev sahipliği yapıyor.

Burası çöl değil Türkiye! Görenler telefonuna koştu - 2. Resim

Develerin bu zengin ekosisteme katılmasıyla deltadaki canlı çeşitliliği de arttı.

Develer, deltada özgürce dolaşarak besleniyor. İnsanlara oldukça alışkın olan bu hayvanlar, turistlerin fotoğraf çekme isteklerine de karşılık veriyor.

Burası çöl değil Türkiye! Görenler telefonuna koştu - 3. Resim

Özellikle çocuklar,  develeri izlemekten ve doğa ortamında vakit geçirmekten keyif alıyor.

Burası çöl değil Türkiye! Görenler telefonuna koştu - 4. Resim

Bölge halkı tarafından yılın belirli döneminde salınan develerin varlığı, deltayı ziyaret eden turist sayısının artmasına da katkı sağlıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...