Çıkan bir göz ve mucize Katâde bin Nu’man (Radıyallahü anh)- Eshabı Kiram

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çıkan bir göz ve mucize Katâde bin Nu’man (Radıyallahü anh)- Eshabı Kiram
Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazreti Katâde Eshâb-ı kiramdan. Evs kabilesinden ve Ensârın ileri gelenlerindendir.

ÖMER ÇETİN ENGİN / İLAHİYATÇI - Akabe, Bedir, Uhud ve diğer savaşlarda bulundu. Uhud harbi sırasında Muhammed aleyhisselâma hücum eden müşriklere karşı vücudunu siper eden Katâde’nin gözüne bir ok isâbet ederek gözü çıkmıştı.

Gözünü eline alarak Peygamberimizin huzûruna gelip, “Ya Resûlallah! Benim çok sevdiğim bir hanımım var. Beni bu hâlde görürse hoş karşılamayabilir” deyince, Peygamberimiz Katâde hazretlerinin elinden gözü alıp çıktığı yere koydu, eskisi gibi sağlam oldu. Peygamberimizin mucizesiyle görmeye başladı. Hatta bu gözü diğer gözünden daha iyi görürdü.

İmâm-ı Âzam hazretleri, Peygamberimizi medhetmek için yazdığı bir şiirinde bu hadiseyi şöyle yazmıştır: “Mucizenle geri getirdin. Katâde’nin gözünü” Mekke’nin feth edildiği gün, kabilesinin Benî Zafer kolunun bayrağı Hazret-i Katâde’nin elinde idi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...