samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Emanet diye aldı, kayıplara karıştı! İzmir'de kuyumcunun dolandırıcılık tezgahı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'de bir kuyumcu, iş yerine müşterileri oyununa getirdi. Vatandaşlardan yüksek kar vaadiyle emanet altın aldığı öğrenilen kuyumcu kayıplara karıştı.

İzmir Karşıyaka Çarşısı'nda kuyumculuk yapan 41 yaşındaki İ.K.'nin Ses İşhanı'na gelen vatandaşlar dolandırıcılık şoku yaşadı.

Yüksek kar vaadiyle kuyumcuya altın emanet ettiği öğrenilen vatandaşlar, iş yerinin kapalı ve boş olduğunu gördü. İ.K.'ye telefonla ulaşmaya çalışan ve haber alamayan çok sayıda mağdur, altınların çalındığı iddiasıyla savcılığa giderek şikayetçi oldu.


İŞ YERİNDE BULAMAYINCA ŞOK OLDULAR

Kuyumcu İ.K.'ye 5 bin lira değerinde altın bileklik bırakan Tahsin Adıgüzel adlı vatandaş ve ailesi, kuyumcuyu yerinde bulamadı. Kuyumcuyu 4 yıldır tanıdıklarını ve sürekli kendisinden alışveriş yaptıklarını söyleyen Adıgüzel, "Daha önce bize yanlışı olmayan oldukça samimi ve dürüst görünüm veren birisiydi. Daha önce geldiğimizde 'Cenaze nedeniyle kapalıyız' yazısı vardı ve daha sonraki gün geldiğimizde açık olduğunu gördük ve emanetteki bilekliği sorduk.

Birkaç gün sonra yapılacak dedi daha sonra gittiğimizde de kapalı olduğunu gördük ve adamın kaçtığını öğrendik. 5 bin lira değerinde bir bileklik vardı kendisinde bize ait. 4 yıldır tanıyorduk kendisini" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...