Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek!

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Edirne ve Kırklareli'ni beyaza bürüdü. Meteoroloji'nin son tahmin raporuna göre kar yağışı o bölgelerde etkili olmaya devam edecek. Marmara'da sıcaklığın 4 dereceye kadar düşeceği kaydedilirken aralarında İstanbul'un da olduğu 13 kente sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Mersin, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, Uşak, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek! - 1. Resim

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, Marmara  ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması tahmin ediliyor.

Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek! - 2. Resim

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'nin kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek! - 3. Resim

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, Eskişehir, Uşak, Bolu ve Düzce çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek! - 4. Resim

BUZLANMA VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar Marmara'ya giriş yaptı, Meteoroloji İstanbul dahil 13 ili uyardı: Fena gelecek! - 5. Resim

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...