Kastamonu'da orman yangınında 24'üncü saat! Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde dün akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonrası çıkan orman yangınına yaklaşık olarak 24 saat geride kaldı. Ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ederken, yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, "İnşallah 1-2 saat içerisinde yangını kontrol altına alacağız" dedi.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte yurdun dört bir yanından gelen yangın haberlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Dün Kastamonu'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar yıldırımları da beraberinde getirdi, 3 farklı alanda yıldırım düşmesi sebebiyle çıkan yangınlardan ikisi söndürüldü.

İhsangazi ilçesinde dün saat 18.30 civarında Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda başlayan yangın ise devam ediyor. Gece saatlerine kadar yangının söndürülmesi için çalışmalar yaklaşık olarak 24 saattir sürdürülürken, alevler rüzgarın ve arazinin engebeli olması sebebiyle ilerledi.

Kastamonu'da orman yangınında 18'inci saat! Ekiplerin müdahalesi sürüyor - 1. Resim

10 YANGINDAN 9'U SÖNDÜRÜLDÜ

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlık ekipler ile kurumlara ait iş makineleri ile yangın söndürülmeye çalışılıyor. 16 arazöz, 12 tane su ikmal aracı, 20 tane ilk müdahale ekip aracı, 80 orman işçisi, 20 mükellef ve 1 hava helikopteri ile yangına dört bir yandan müdahale ediliyor. 24 saattir süren yangının yaklaşık 2 saat içerisinde kontrol altına alınması hedefleniyor.

Yangınla ilgili bilgi veren Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, "Dün akşam saat 17.30 itibarıyla özellikle Ilgaz Dağı etrafında çok ciddi yıldırımlar düştü. 10’un üzerinde yıldırım nedeniyle yangın çıktı. An itibari ile bu yangınların 9’unu söndürdük. Bulunduğumuz noktada söndürme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yangına ilk andan itibaren müdahale edildiğini belirten İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ise "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Kastamonu Merkez ve İhsangazi ilçesi sınırında yaklaşık 10 yıldırım düşmesi ve fırtına sebebiyle yangın meydana geldi. Şu an içerisinde bulunduğumuz alan hariç diğerleri kontrol altına alındı. Komşu ilçelerden gelen orman ve kamu kurumlarımızın makine ve ekipleri ile yangına anında müdahale edildi" diye konuştu.

Kastamonu'da orman yangını! Ekiplerin müdahalesi sürüyor - 1. Resim

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...