Serikliler bir gecede kabusu yaşadı: Sabah uyandıklarında neye uğradıklarını şaşırdılar

Antalya'da dün akşamki dolu yağışı çok sayıda tarım arazisini bir gecede yok etti. Çiftçi, sabah uyandığında gördüğü manzara karşısında hayrete düşerken zararın büyük olduğunu anlattı. Öte yandan yıldırım çarpmasıyla yanan ağacın ateşini de yine dolu söndürdü.
Antalya'nın Serik ilçesi dün en kötü gecelerinden birini yaşadı. Önce ormanlık alana yıldırım düştü. Alevler yükseldi, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
ÇİFTÇİ ŞOKA GİRDİ
Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan hemen önce başlayan yoğun dolu yağışı, alevleri kısa sürede bastırarak yangının büyümesini önledi.
Dolu yağışının devam etmesinin ardından ilçedeki birçok sera ve tarım arazileri de zarar gördü. Mahsulleri de zarar gören çiftçiler, sabah uyandıklarında neye uğradığını şaşırdı.
12 DÖNÜMLÜ ARAZİ BİR GECEDE YOK OLDU
Ürünlü Mahallesi'nde cam serası ve ürünleri zarar gören çiftçilerden Arif Işık, "Doludan dışarı çıkamadık. Çok şiddetli yapıyordu. Sabah geldiğimizde seralarımızda zararı gördük. Kavun ve karpuzlarımız da zarar görmüş. Yaklaşık 5 dönüm seramda zarar var" dedi.
Bir diğer çiftçi Bayram Boyatan ise, arazinde zarar olduğunu belirterek, "Bütün emeğimiz gitti. Kurban Bayramı'ndan sonra hasat düşünüyorduk. 10-12 dönüme karpuz ekmiştim, hepsi gitti. Yapacak bir şey yok, Allah'tan gelen bir şey" diye konuştu.