Sivas'taki bu markette fiyat etiketi yok! Alışverişte sadece 3 şart var

İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sivas'ta pandemi dönemi Akşemsettin Camii müştemilatına kurulan hayır bakkalı yardımlaşma hareketine dönüştü. İhtiyaç sahiplerinin hiçbir ücret ödemeden ihtiyaçlarını aldığını söyleyen Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, gereken şartları açıklayıp pazartesi ve salı günleri yardımların gerçekleştiğini söyledi.

Sivas’ın Selçuklu ilçesinde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşların imdadına Akşemsettin Cami müştemilatına kurulan 'hayır bakkalı' yetişiyor. 3 yıl önce açılan bakkal ilk günlerinde 10 kişinin ihtiyacını karşılarken bu sayı bugün 800'e ulaştı. 

Bakkalın rafları temel gıda ürünlerinden hijyen malzemelerine kadar birçok ürün ile dolu. İhtiyaç sahipleri, herhangi bir ücret ödemeden bu ürünlerden alarak, temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.


Sivas'taki bu markette fiyat etiketi yok! Alışveriş sadece 3 şart var - 1. Resim

PANDEMİDEN ETKİLENDİ

Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, bu bakkalda paranın değil duanın geçtiğini ifade ederek, "Ben bu hayır bakkalı uygulamasına pandemi ile başladım. Pandemi zamanında bazı işsiz kalan insanları görünce etkilendim ve aklıma böyle bir fikir geldi. İnsanlara nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi ile bu uygulamaya başladım.


Sivas'taki bu markette fiyat etiketi yok! Alışveriş sadece 3 şart var - 2. Resim

İlk etapta yağ ve un gibi en önemli gıdalar ile bakkalımızı açtık. Verenler ile alanları burada buluşturmaya çalışarak bir gönül köprüsü kurmaya çalışıyoruz. Şu andaki taleplerimiz gayet güzel seviyede ve Ramazan ayı dolayısıyla daha yoğun oluyoruz.


Sivas'taki bu markette fiyat etiketi yok! Alışveriş sadece 3 şart var - 3. Resim

KRİTERLERİ AÇIKLADI

Kriterlerimiz arasında kişinin evi kiraysa, asgari ücret alıyorsa ve okuyan çocuğu varsa yardımlarımızı bunlara göre yapıyoruz. Biz burada kimseyi birbirinden ayırt etmeden, hangi mahalleden geldiğine bakmadan gelen insanlara yardımda bulunduk.


Sivas'taki bu markette fiyat etiketi yok! Alışveriş sadece 3 şart var - 4. Resim

Bu bakkalda para değil dua geçiyor. Pazartesi ve salı günlerinde yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Günlük yaklaşık 80 kişiye yakın kişiye giriyor. Bu sayı kayıtlarımızda geçen sene 700 kişiydi. Bu sene de yaklaşık 700 kişiye yaklaştık. İhtiyaç sahipleri gıdaları verdiğimiz zaman hemen dua etmeye başlıyorlar. Biz de bu anlara şahit oluyoruz" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...