Süt çorbası - Ramazan Sofrası

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süt çorbası - Ramazan Sofrası
Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ramazan sofrasında bugün Süt çorbası, Biberli Ekmek ve Yağ Mantısı var.

Süt çorbası - Ramazan Sofrası - 1. Resim

MALZEMELER

>>  2 litre süt
>>  1 su bardağı bulgur
>>  1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Ocakta kaynayan süte bulgur ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte bulgur pişinceye kadar kaynatılır.

NOT: Sabah kahvaltısı yerine sıcak çorba olarak tüketilir.

BİBERLİ EKMEK

Süt çorbası - Ramazan Sofrası - 2. Resim

MALZEMELER

Hamuru için;

>>  1 paket un 
>> 1 mayalı ekmek hamuru 
>> Tuz 

İç Malzeme;

>> 200 g salça biber
>> 300 g taze peynir 
>> 300 g taze çökelek
>> 1 portakal kadar tuzlu yoğurt 
>> 50 g çörek otu 
>> 50 g küncü (susam) 
>> 1 çorba kaşığı kuru veya taze doğranmış zahter 
>> 1 bardak dövülmüş ceviz içi 
>> 1 kahve fincanı nar ekşisi 
>> 1 kg zeytinyağı 
>> 1 büyük baş soğan

HAZIRLANIŞI:

Mayalı hamur un, biraz su ve tuz ilavesiyle çok iyi şekilde yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Diğer tarafta bütün iç malzemeleri iyice karıştırılır. Zeytinyağının yarısı iç malzemeleriyle karıştırılır. Zeytinyağının kalanı ise ayrılır. Hamur tahtası yağlanır ve yumaklar zeytinyağı sürülerek elle çok ince olacak şekilde açılır. Uçlarından birbirinin üstüne katlanır. Hazırlanan iç üstüne konarak tekrar zeytinyağı gezdirilip orta ısılı fırında kontrollü şekilde pişirilir.

YAĞ MANTISI

Süt çorbası - Ramazan Sofrası - 3. Resim

MALZEMELER

Hamuru için;

>>  1 su bardağı yoğurt
>>  1 yumurta
>>  1/2 su bardağı su
>>  1 çay kaşığı karbonat 
>>  Tuz
>>  Alabildiğince un 

İçi için;

>> 150 g kadar kıyma
>> 1 kuru soğan
>> Tuz ve karabiber

Sosu için;

>> Yoğurt
>> Sarımsak
>> Salça sosu (sıvı yağ-su-salça)
>> Kızartmak için sıvı yağ 

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak iç malzeme hazırlanarak bekletilir. Hamur malzemelerinin hepsi geniş bir leğene konularak kontrollü şekilde un ilavesiyle güzelce yoğurulur. Ele yapışmayacak kıvamda hazırlanan hamur, yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur oklava yardımıyla açılarak çay bardağı yardımıyla veya daha küçük kare parçalar hâlinde kesilir ve iç malzemesi konularak kapatılır. Geniş bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Mantılar kızgın yağda kızartılır. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salça sosu gezdirilip sıcak olarak servise sunulur. Kapama işlemi arzuya göre farklı şekillerde de yapılabilir.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...