Van'ı esir aldı: İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyor! Su depoları bile buz tuttu, ekipler müdahale edemiyor

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / Anadolu Ajansı

Van'da özellikle gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düşen sıcaklıklar her yeri buz yığınlarına çevirdi. Geçen yıllara göre bu yılın daha soğuk geçtiğini söyleyen bölge sakinleri "Dışarı çıkamıyoruz. Su deposu dondu, ekipler soğuktan müdahale edemedi. Mahallenin diğer suları da dondu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Batıda bahardan kalma günler yaşanırken doğu soğukla mücadele ediyor. Van'ın Gevaş ve Çatak ilçelerinin yüksek yerleri de soğuk havanın etkisi altında. Bölgedeki soğuk hayatı da olumsuz etkiledi. 

Hava sıcaklığının gece eksi 15 dereceye kadar düşmesi sonucu akarsuların yüzeyi ve bazı şelaleler buz tuttu.

Van'ı esir aldı: İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyor! Su depoları bile buz tuttu, ekipler müdahale edemiyor - 1. Resim

SU BORULARI PATLADI

Aşırı soğuklar nedeniyle Gevaş ilçesine bağlı Kızıltaş Mahallesi'ndeki su deposunun boruları patladı.

Yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki su deposunda, borulardan akan suyun donması sonucu oluşan buz sarkıtları ilginç görüntüler oluşturdu.

Van'ı esir aldı: İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyor! Su depoları bile buz tuttu, ekipler müdahale edemiyor - 2. Resim

ŞELALE BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Büyük bölümü buzla kaplanan su deposunu görenler cep telefonlarıyla fotoğraf çekti, çocuklar da çevresinde oyun oynadı.

Çatak ilçesine bağlı Yukarı Narlıca Mahallesi'nde da soğuk hava nedeniyle bir şelale buzla kaplandı.

Van'ı esir aldı: İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyor! Su depoları bile buz tuttu, ekipler müdahale edemiyor - 3. Resim

VATANDAŞ DIŞARI ÇIKAMIYOR

Yöre sakinlerinden Emircan Adakan, bu sene kışın soğuk ve kurak geçtiğini söyledi.

Adakan, "Özellikle gece hava sıfırın altında 15 dereceye kadar düşüyor. Önceki yıllara göre, bu sene daha soğuk geçiyor. Her yeri buz tutmuş. Mahallemizdeki su deposu da soğuk hava nedeniyle dondu." dedi.

Yunus Adakan ise kışın bu bölgede yaşamanın zorluklarına değinerek, "Soğuktan dolayı evden çıkamıyoruz. Mahallenin su deposu buz tutmuş. Ekipler geldi ama soğuktan dolayı müdahale edemedi. Mahallenin diğer suları da dondu. Bu sene fazla kar da yağmadı." diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de soğuk hava nedeniyle menderesler dondu, ağaçlarda kırağı oluştu.

Karla kaplı bölgedeki menderesler dronla görüntülendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...