samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Vatandaşlar endişeli! Asi Nehri'nde kıyıya vuran balıklar tedirgin ediyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Vatandaşlar endişeli! Asi Nehri'nde kıyıya vuran balıklar tedirgin ediyor
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hatay'da atık suların akıtılmasıyla suyun renginin kısmi olarak değiştiği Asi Nehri'nde gerçekleşen balık ölümleri, vatandaşları tedirgin etti.

Lübnan'dan doğarak Hatay'dan Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nin Antakya ilçe merkezinden geçtiği kısımlarda kısmi olarak balık ölümleri gerçekleşiyor.

Vatandaşlar endişeli! Asi Nehri'nde kıyıya vuran balıklar tedirgin ediyor - 1. Resim

RENK DEĞİŞİMİ DİKKAT ÇEKİYOR

Her yıl yaz ayının başlangıcında su sıcaklığının artması sonrası oksijen yetersizliğinden dolayı Asi Nehri'nde balık ölümleri gerçekleşirken, Atatürk Parkı mevkisinde Özaykut Beton'a ait santralden nehre dökülen atık sularının oluşturduğu balçık ve suyun rengindeki değişim dikkat çekti. Telef olan balıklar nehir kenarında toplanırken, suyun sıcaklığının artmasıyla yüzeyde nefes almaya çalışan balıkların çaresiz mücadeleleri kameraya yansıdı.

Vatandaşlar endişeli! Asi Nehri'nde kıyıya vuran balıklar tedirgin ediyor - 2. Resim

''BALIKLARIMIZ ZEHİRLENİYOR''

Gerçekleşen balık ölümlerinin tedirginliğe neden olduğunu ifade eden Hasan Temiz, "Dereden gelen pis sular balıklarımızı zehirliyor. Balıklar oksijensizlikten nefes alamıyor. Şu anda çimento fabrikasından nehre akan kirli su yüzünden balıklarımız zehirleniyor. Yazık günah balıklarımız ölüyor ve Asi'mize yazık. Yetkililerin burayla ilgili önlem alması lazım, Asi Nehrimize bu pis sular akmasın. Nehrimiz yeteri kadar zarar gördü" dedi.

Vatandaşlar endişeli! Asi Nehri'nde kıyıya vuran balıklar tedirgin ediyor - 3. Resim

''BALÇIK, ÇİMENTO FABRİKASINDAN GELİYOR''

Beton santralinden akan atık suyun Asi Nehri'nde balçık oluşturduğunu ifade eden Cemil Ada, "Gördüğünüz gibi Asi Nehri'nin bir kısmında çamur balçığı oluşmuş. Balçık çimento fabrikasından geliyor, ekosistemi yerle bir ediyor. Bizler için üzücü bir durum, balıklarımız ölüyor. Balıklarımız oksijensiz kaldığı, sular eksik olduğu için ölümler gerçekleşiyor. Su başka noktalarda kullanıldığı için su seviyesi artıyor ve ölümler gerçekleşiyor. Bir ay sonra Antakya'mızı kötü bir koku alacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...