Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hatmi çiçeği, genellikle ılıman iklimlerde yetişen ve çeşitli türleri bulunan bir bitkidir. Hatmi çiçeği geçmişte çok sık toplanmasa da şimdilerde birçok kişiye ekmek kapısı oldu. Hatmi çiçeğinin kilosu 90 TL' den alıcı buluyor.

Hatmi çiçeği, ebegümecigiller familyasında yer alan ve halk arasında ebegümeci ya da gül hatmi olarak da bilinen çiçekli bir bitkidir. Hatmi çiçeği, çay, şurup, merhem ve krem gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Bitkinin çiçek, kök, yaprak gibi kısımları ayrı ayrı satılabilir ve farklı sağlık koşullarında kullanılabilir.

Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor - 1. Resim

Hatmi çiçeği, neredeyse her yörede bulunuyordu ancak görenler yüzüne bile bakmıyordu, ancak şimdilerde birçok kişiye ekmek kapısı oldu. Özellikle yol kenarlarında yetişen bir bitki olmasıyla dikkat çeken hatmi çiçeğinin kilosu 90 TL'den satılıyor. Çiçeğin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor - 2. Resim

Hatmi çiçeği, Denizli'de kazanç kapısı oldu. Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde, ayva bahçesinin içine ikinci ürün olarak diktiği hatmi çiçeklerinin hasadına devam eden Muzaffer Gök, "Hatmi çiçeğinin soğuk algınlığı, grip gibi pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle talep oldukça fazla" dedi.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'DA ÖNERMİŞTİ

Hatmi çayı, sarı, pembe ve kırmızı gibi farklı renklerde bulunan bir çiçektir. Kurutulmuş hali ile çay yapılarak tüketilen hatmi çiçeği faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenerek onaylanmıştır.

Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor - 3. Resim

HATMİ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI

Hatmi çiçeğinin bilinen en önemli özelliği öksürüğü kesmeye yardımcı olmasıdır. Kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi sorunlara iyi gelir.

Mide sorunu yaşayan kişiler tarafından tüketilebilir.

Gaz sancısı ve hazımsızlık problemi yaşayan kişiler, hatmi çiçeğini çay olarak tükettiğinde rahatlama hissedecektir.

Hatmi çiçeği doğal bir ağrı kesici olarak da bilinir.

Hatmi çiçeğinin 'şifa' yolculuğu

Diş ve diş eti problemleri için gargara olarak kullanılabilir.

Sivilce lekelerinin azalmasında da yardımcıdır.

İltihap kurutucu özelliği bulunmaktadır.

Süt arttırıcı özelliği olduğu için emziren kadınların tüketilmesi önerilir.

Yol kenarlarında servet yatıyor: Kapış kapış gidiyor.. Kış ayları gelirken bu bitkiyi toplayan paraya para demiyor - 5. Resim

Regl döneminde sancıyı azaltır.

İdrar sökücüdür. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Düzenli bir şekilde tüketilir ise cilt sağlığı için de olumlu etkileri bulunur.

Ihlamurdaki fiyat artışı 'hatmi çiçeği'ne yaradı

Hatmi çiçeği suyu ile saçlar yıkabilir. Bu uygulama ile saçlar daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur.

Stresi alır, rahatlama sağlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaşın Birisi 4 Ekim 2023 18:00

Özellikle yol kenarlarında yetişen bitkilerin ana yola olan uzaklığı azaldıkça kurşun, civa gibi zehirli metal içeriği müsaade edilen sınırların çok çok üstüne çıkmaktadır. Öyle ki etinden sütünden yararlandığımız hayvanların yol kenarlarında otlatılması da sırf bu yüzden çok yanlıştır. İnsanları yanlış yönlendirecek, toplum sağlığını riske atacak bu tür haberler yapılmamalıdır.

Vatandaşın Birisi 4 Ekim 2023 17:51

Bir bitki ne kadar şifalı olursa olsun yetiştiği yer önemlidir. Kirli bir çevrede yetişen bitki özünde şifalı bir bitki de olsa yetiştiği ortamdaki kirleticileri bünyesinde toplayacağı için çok tehlikelidir.

Sonraki Haber Yükleniyor...