Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı

- Güncelleme:
Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı
Yaşam Haberleri

Trakya'dan giriş yapan soğuk ve yağışlı hava yurdun pek çok bölgesinde etkili oldu. İstanbul'da lokal kar yağışının olduğu görülürken Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen önümüzdeki günler için uyarı yaptı.

Hava sıcaklığı yurt genelinde çakıldı. İstanbul'un yüksek kesimleri beyaza bürünürken kar Ankara, Bursa, Sakarya ve Bolu'da da etkili oldu. 

Türkiye özlediği beyaza kavuşurken önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağı da merak konusu oldu. 


Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı - 1. Resim

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen CNN Türk'e açıklamalarda bulundu:

Soğuk bir hava, karayel, kuzey batılı bir rüzgar ve denizden bunu görebiliyoruz. 4-5 metrelik dalgalar var. İstanbul’da bugün yağış bitmek üzere ara sıra çok hafif bir yağışta olsa kar yağışı yok. Yüksek tepelere dün gece biraz kar yağdı. Tabi yüksekliğin getirdiği sıcaklık düşüşünden kaynaklanıyor. Kar yağışı genellikle 5 derecenin altında olması lazım ama Aydos gibi, Kartal’ın yüksek tepeleri yüksek olduğu için kar yaptı ama şehirde göremedik olmadı.


Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı - 2. Resim

SOĞUK İSTANBUL'U BIRAKMAYACAK

Akşama doğru İstanbul’dan yağış çekilecek ama soğuğu kalacak. 6-7 derece bir sıcaklık var. Önümüzdeki 3-4 gün bu en fazla 10-11 dereceye çıkacak. Soğuk devam ediyor. 2-3 gün yağış yok İstanbul’da ama bugün önemli bir yağış Anadolu’da var.

Sakarya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Niğde, Aksaray, Malatya ve Malatya’nın batısı bu bölgelerde yoğun kar yağışı var. Yoğun kar yağışından dolayı köy yolları kapanabilir.


Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı - 3. Resim

"LODOS KARI YAĞMURA DÖNÜŞTÜRECEK"

İç Anadolu’nun güneyinde Karaman’da Konya’nın büyük kesiminde kar yağışı bugün ve yarın sabaha kadar yerde örtü halinde gelecek hatta 20-30 cm’e kadar çıkabilir. Dolayısıyla baktığımız zaman kuzeyli rüzgarlar kuvvetli esiyor. Ara sıra fırtına şeklinde esecek. Ulaşımda probleme neden olabilir. Lodos gibi değil. Lodos da deniz ulaşımında problem yaratıyordu, kuzeyli rüzgarlarda ise hava ulaşımını etkiler.

Türkiye’nin batı ve kuzey bölümünde fırtına etkili. Güneydoğu Anadolu bölgesinde lodos var. Bu bölgede kar yağışı olacakken, lodos bunu yağmura döndürecek. Muş, Siirt, Hakkari’nin batı kesimleri, buralarda kuvvetli yağmur var. Mardin civarlarında yağmur su baskınları yapabilir ama Güneydoğu Anadolu’nun hemen kuzeyinde, Doğu Anadolu’nun batısı ve güneyinde kuvvetli kar yağışı devam edecek.


Yurt genelinde hava nasıl olacak? Orhan Şen gün gün açıkladı - 4. Resim

SALI VE ÇARŞAMBAYA DİKKAT

Karadeniz bölgesinde, orta bölgelerinde kıyı kesim yağmur, iç kesimlerde yoğun kar yağışı var. 1 buçuk metreyi bulan bir kar yüksekliği var.

Salı gününden itibaren yağış yavaş yavaş çekiliyor ama salı ve çarşamba gününe kadar Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kar yağışı devam ediyor. Batı Karadeniz’in iç kesiminde kar yağışı devam edecek. Bu nedenle İstanbul-Ankara Karayolu’nda dikkatli sürmek lazım. Geceleri don ve buzlanma var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...