Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Adnan Şahin
adnansahin1@hotmail.com
397 Yazı
9 Şubat 2019
Nargile ateşi ülkeyi yakıyor
Daha çok muhafazakâr kesimin rağbet gösterdiği nargile mekânları son yıllarda mantar gibi türedi. Gençlerin yarısı sigaradan daha zehirli bu illete müptela. Peki; kapalı ortamlarda içilmesi yasak olmasına rağmen niçin mekân adresleri veren siteler, nargilecileri tanıtıyor? Bunun sigara reklamından farkı ne? Ve bu suç değil mi?
Devamını Oku
2 Şubat 2019
Keyifli meslek ancak sanıldığı gibi değil!
Gastronomi kelimesinin içini dolduran en önemli aktörler şüphesiz ki mutfak şefleri. Onlar herkesin evde olduğu saatlerde evde olamazlar, birçoğu çocuklarının doğduğu gün hastanede değil ocağın başındadır.
Devamını Oku
26 Ocak 2019
Ketçap ve mayonezde doğru bilinen yanlışlar
Sofralarımızın en gözde soslarıdır ketçap ve mayonez. Sevmeyen yoktur... Elbette doğru içeriklerle ev yapımı olması ve kullanılan ürünlerin de doğru seçilmiş olması gerekir. Marketlere gider, hazır ambalajlı ürünler alırsanız C4 bombadan farkı olmaz.
Devamını Oku
19 Ocak 2019
Gerçek balı nasıl anlarsınız?
Güvenilir insanlardan almadığınız sürece hikâyeden tahlillere, bol televizyon reklamlarına falan aldanmayın. Tercihiniz kesinlikle ham bal olmalı. Peki bunu nasıl anlayacağınızı biliyor musunuz?
Devamını Oku
12 Ocak 2019
Geleneksel peynirlerimizi kimler nasıl yok ediyor?
Binlerce yıllık gelenek ve kültür, daha önemlisi toplum sağlığı, çoklu üretim yapan peynir simsarlarının eline bırakılmıştır. Coğrafi işaretli ürünlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında sadece bir yöredeki tek bir ürüne odaklanmak yetersiz, kamu- oyunu rahatlatma çabalarıdır.
Devamını Oku
5 Ocak 2019
Sofradaki Anadolu
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın mirasını doğru kullanabiliyor muyuz? Kesinlikle hayır. Yok olmadan, kaybettiklerimizle yetinerek bir ‘Anadolu Mutfak Envanteri’ çıkarılmalıdır.
Devamını Oku
29 Aralık 2018
Yenilenmek
Zengin kültürümüzün lezzetleri ellerimizin arasından kayıp gidiyor. Bir şeyler yapmak mümkün mü, evet. Bugün, yarın öğlen ya da akşam yiyeceğin yemeği sorgula. Anadolu’nun yaklaşık on iki bin yılın derinliğinde oluşturduğu mutfağına daha çok ilgi duy.
Devamını Oku
22 Aralık 2018
‘İnanıp inanmamanız gerçeği değiştirmez’
Yeni nesil şeflerin yaptığı en büyük hata esastan çok, şekle odaklanmak. Geleneksel yemekleri asıllarından uzaklaştırınca ortaya sadece içi boş kandırmaca hikâyeler çıkıyor.
Devamını Oku
15 Aralık 2018
Sosyal medya popülerlik veya gerçek yemek
Artık iyi şef olmak için mutfaklara ihtiyaç kalmayacak gibi. Burnunuzda bıçak tutmanız, yemekten alev çıkarmanız, otuz kiloluk hamburger köftesi yapmanız yeter...
Devamını Oku
8 Aralık 2018
Mutfak değerlerimiz boğulmaya başladı
Sus artık okuma (konuşma), bu toy (ziyafet), bu sofra yeter; Rum da kıyamete dek sofradan yer ve doyar, Türk de...
Devamını Oku
1 Aralık 2018
Adam gibi bir yemek programı yapamıyoruz
Dizilerimiz yurt dışında satış rekorları kırıyor ancak düzgün bir yarışma, gündüz kuşağı, reality show ya da yemek programını seyirciye sunamıyoruz.
Devamını Oku
24 Kasım 2018
Vefalı dost SİMİT
Bir çay, bir parça beyaz peynirle mutlu oldu; zaman zaman âşıklar paylaştı, bazen çaresizler, kimi zaman okul kapılarında çocuk cıvıltıları arasında minik ellerde şenlendi, kimi zaman dedelerin hayatına şahitlik etti...
Devamını Oku
17 Kasım 2018
YEMEKLERİMİZİ YOZLAŞTIRMAYIN
Gaziantep mutfağının yıldızı olan bu yemek, üç beş ticari marka ve ne yediği hakkında hiçbir fikri olmayanlara göre ‘çorba’ sayılır. Oysa ki ‘Yuvalama’, bayramlarda yapılan çok özel ve zahmetli bir yemektir.
Devamını Oku
10 Kasım 2018
AB’nin merkezinde en büyük sofra
Brüksel’de verilen muhteşem galada, Göbeklitepe ve bölgesine ait yiyecek ve içecek alışkanlıkları sunuldu. Etkinlikte “Bilgi tat almaksa en büyük kütüphane Anadolu” denildi.
Devamını Oku
3 Kasım 2018
Yağlarda yanlışlar zinciri ve gerçekler
Artık kime inanacağımızı bilemiyoruz. ‘Tereyağı ve diğer hayvansal yağlar zararlı’ diyen doktorlara mı, yoksa ‘Sakın margarin ve diğer bitkisel yağları evinize sokmayın’ diyen doktorlara mı?
Devamını Oku
27 Ekim 2018
Malatya lezzetlerini zirveye çıkaran Vali
Malatya son iki yıldır çok konuşulur oldu. Sebebi ise Valisi Ali Kaban... Verilen kaynakları verimli kullanmasını bilen Vali, planlı bir strateji ile şehrin genel olarak ayağa kalkması yönünde çalışmalar sürdürüyor. Turizm kaynaklarını artırmak adına yemek kültürünü ülkemizde ve yurt dışında tanıtmak adına önemli adımlar atıyor.
Devamını Oku
20 Ekim 2018
Adana Lezzet Festivali Gelenekselin gücü
Bir şehir: Adana Bir Vali: Mahmut Demirtaş Bir festival ve tema: Adana Lezzet Festivali ‘Gelenekselin Gücü Adına’
Devamını Oku
13 Ekim 2018
Yeni moda: Dışı çıtır içi bol peynirli börek
Mutfağımızın geleneksel, aynı zamanda emek isteyen lezzetlerinden böreğin yıldızı, son zamanlarda farklı yapım teknikleriyle yeniden parladı
Devamını Oku
6 Ekim 2018
Hafta sonundaki en güzel keyif: Kahvaltı
Türkiye dünyada kahvaltıya en çok önem veren ülkelerin başında geliyor. Reçeller, peynirler, ekmekler, zeytinler, bal, yumurta, pastırma, sucuk ve sonunda gelsin çaylar...
Devamını Oku
29 Eylül 2018
Geleneksel lezzet için harekete geçme vakti
Bartın'ın mutfak kültürünü anlatan mekânlara ihtiyaç var. Genç işletmeciler, yöresel mutfak açığını giderme hevesinde...
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Sona Git