Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Adnan Şahin
adnansahin1@hotmail.com
397 Yazı
28 Nisan 2018
Mayasında yemek olan şehir: Isparta
Isparta kebabı, gabune pilavı ve şiş köfte öne çıkan lezzetler... Türk kültürünün en özgün örneklerini burada bulmak mümkün. Nasıl olmasın ki! Isparta bir Yörük şehri...
Devamını Oku
21 Nisan 2018
Anadolu’nun bozkır evladı: Sivas
Sivas tarihî geçmişi ve coğrafî yapısının etkilerinin ahenkle harmanlanması sonucu oluşan mitolojik yemekleri yaşatmasıyla, mutfak kültürümüzde önemli bir yere sahip
Devamını Oku
14 Nisan 2018
İspanya’da San Sebastian, Türkiye'de Konya
Ülkemizde mutfak anlamında iddialı birçok şehrimiz var. Ama Konya, özgün mutfak iddiası taşıyor. Konya, İslam ülkeleri mutfakları açısından San Sebastian olamaz mı? Çünkü fazlası var eksiği yok.
Devamını Oku
7 Nisan 2018
Türkiye ve gastronomi kelimesi yakınlaşıyor
Ekonomide ön plana çıkan ülkeler dünya gastronomi haritasında yerlerini alma çabalarını aralıksız sürdürüyor. Türk gastronomisi de en azından durumun farkında olmaya başladı. Dikkat çekici çalışmalar var.
Devamını Oku
31 Mart 2018
Süt ürünlerinin yıldızlaştığı şehir Erzurum
Şehirde hayvancılığın gelişmesi, dolayısıyla süt ve süt ürünlerine bağlı olarak yapılan çeşitli yiyeceklerin zenginleşmesini sağlamış.
Devamını Oku
24 Mart 2018
Gastronomi hazinesi Kastamonu
Ülkemizin en değerli gastronomi envanterine sahip Kastamonu’da bilinen 812 adet yemek türü var. Hepsi de olabildiğince özgün yemekler.
Devamını Oku
17 Mart 2018
Efsaneler şehri Kırklareli
Tarihi eskilere dayanan Kırklareli’nin toprağı da çok verimli. Tarım ürünlerindeki zenginlik şehrin mutfağına da yansıyor. Papara, labada sarması, manca, tavuklu kalle, pekmezli kaçamak şehre özgü lezzetlerden.
Devamını Oku
10 Mart 2018
BAŞARILI İKİ KADINI BİRLEŞTİREN PROJE: Topraktan tabağa
Ceyda Bölünmez Çankırı ve Ebru Baybara Demir’in içinde olduğu projenin temelinde ‘‘Gerçek tohum, toprağa bereket, bizlere şifa, çocuklarımıza gelecek demek’’ mottosu var.
Devamını Oku
3 Mart 2018
Hem doğası hem de yemekleri mis kokulu Ege’nin 5 yıldızlı lezzet şehri: Muğla
Kentin bütününde et yemeklerinin, zeytinyağının, her tür balık ızgara ve buğulamanın tadına doyacağınız zengin bir mutfak kültürü var.
Devamını Oku
24 Şubat 2018
Lezzetleriyle nam salmış şehir: Hatay
Oruk, semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, künefe, kabak tatlısı, küflü çökelek salatası, turplu tarator... Bu güzel yemekleri tatmak için Hatay’a gitmek şart.
Devamını Oku
17 Şubat 2018
Mutfağını anlatmaya cümleler yetmez: Tokat lezzetleri
Her şey şahane fakat birkaç kurum ya da kişinin gayreti yetmiyor. Korkarım ki yöneticiler, yavaş yavaş yok olan bu muhteşem gastronomi zenginliğinin farkında değil.
Devamını Oku
10 Şubat 2018
Cömertliğin, konukseverliğin ama hepsinden önemlisi gücün simgesi Konya mutfağı
Devamını Oku
3 Şubat 2018
Sırlarını surlarına fısıldayan şehir
Diyarbakır, kültür varlığı mutfak olmadan; ne kimliğini doğru açıklayabilir ne de anlamlı kılabilir. Şehirde hikâye çok ama yemek adına önemli başlıklar var...
Devamını Oku
27 Ocak 2018
Unutmayın hamsiye balık demiyoruz
Çünkü Rize’de hamsi kavağa çoktan çıkmış durumda. Yayla ile deniz arasındaki şehrin mütevazı ama güçlü bir mutfağı var.
Devamını Oku
20 Ocak 2018
Binlerce yıllık eşsiz harmoni: Kayseri mutfağı
Her evin mutfağında pişen yemeğin sırlarını saklayan bir mutfak var Kayseri’de. Tek eksik; kimsenin bu zenginliğin henüz farkında olmaması.
Devamını Oku
13 Ocak 2018
Anadolu’ya bakış açısı değişmeli
Lezzet hikâyeleri dünyanın en kadim coğrafyasında başlıyor. Bilgim, görgüm ve dilimin yettiğince Anadolu’nun muazzam mutfak birikimini paylaşmak istiyorum.
Devamını Oku
6 Ocak 2018
Kendimiz olmalıyız
Anadolu’nun bereketli topraklarını omuzlarında taşıyan insanlarına doğru seslenmeli, gözlerinin içine bakarak, gözlerimizi kaçırmadan, kimi zaman cahilliğin sebeplerini kendimizde arayabilmeliyiz; aynı sofraları paylaşabilmeli ve farkına varmalıyız.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
14
15
16
17
18
19
20