Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
İrfan Atasoy
irfan.atasoy@tg.com.tr
75 Yazı
30 Aralık 2016
Noel, Noel Baba, Christmas, Yılbaşı...
Noel, Noel Baba, Christmas, Yılbaşı... Gerçekten ne olduğunu biliyor muyuz?..
Devamını Oku
27 Aralık 2016
Kar Taneleri ve Melekler...
Her yer bembeyaz. Her yer saf ve temiz. Şimdi milyon adet kar tanesi yağıyor gökten. Daha önceleri de yağmur damlaları yağmıştı. Bereket bereket üstüne…
Devamını Oku
19 Aralık 2016
Ey Vatan Evladı! Kendine Gel ve Evine Dön!..
Zor günler... Hem de çok zor günlerden geçiyoruz… "Sabır" diyorum “ama ne çetin bir sabır taşımız varmış be arkadaş" demekten de kendimi alamıyorum.
Devamını Oku
13 Aralık 2016
Türkiye’de Beşinci Kol Faaliyetleri ve Ajan Provokatörlük…
Uzun soluklu ve öylesine haince, kalleşçe bir dönemden geçiyoruz ki, ikinci kurtuluş savaşını veriyoruz dersek abartmış olmayız. Bu âdî asimetrik savaşın galibi de inşallah yüce Türk milleti olacaktır.
Devamını Oku
5 Aralık 2016
İslâm Dünyâsı ve Keşifler...
Tarihi yanlış öğrendik ya da bizlere on yıllardır yanlış tarih öğretildi. “Muasır medeniyet” sözünü de yanlış anladık. Yönümüzü sorgusuz sualsiz Batı'ya çevirdik. Güneşin doğudan doğduğunu bile bile sırtımızı düşmanca Doğu'ya döndük. Oysa ne çok şey vardı Doğu'da… İlmî bütün yazılı metinler Batı'dan Doğu'ya göç ettiler ve bütün bilimsel kaynaklar Doğu'dan tekrar Batı dünyasına kazandırıldı. Ama biz yine de ne olursa olsun hep “Batı” dedik, ille de “Batı…”
Devamını Oku
30 Kasım 2016
Fütürolog der ki: 2050'de bunları unutun!..
Fütüroloji… Yani Gelecek Bilimi… Belki de son zamanların en popüler alanlarından bir tanesi.
Devamını Oku
22 Kasım 2016
Pizza Gate ya da Sodom’un 120 Günü…
Öyle tahmin ediyorum ki hepimiz ilk kez sosyal medyada yer alan #PizzaGate hashtag’iyle duyduk bu skandalı. Herkes bir merakla meseleyi araştırmaya başladı. Herkes mesele dair bir şeyler söyledi, yazdı, yorumladı. Ben de bu yazımda geniş bir perspektifte meseleyi ele almaya çalışacağım...
Devamını Oku
14 Kasım 2016
Darbenin Kayıp Saatleri ve 15 Temmuz...
“Darbenin Kayıp Saatleri…” 15 Temmuz sonrası heyecan ve merakla beklediğim bir kitap... Nihayet ekim ayında raflarda yerini aldı. Kitabın aslında daha erken çıkması bekleniyordu
Devamını Oku
7 Kasım 2016
Halil İbrahim Bereketi…
Bereket… Sözlük anlamı ‘bolluk, gürlük, ongunluk, feyiz, feyezan’dır…
Devamını Oku
1 Kasım 2016
600 YIL ÖNCEKİ TÜRKÇE…
Çocuk iken hep merak ederdim; eskiden ama çok eskiden Türkçe nasıl konuşuluyordu?
Devamını Oku
26 Ekim 2016
BAŞKANLIK SİSTEMİ NEDİR, NE DEĞİLDİR…
Başkanlık Sistemine bu sefer geçiyoruz galiba. Hayırlı olsun.
Devamını Oku
17 Ekim 2016
II. ABDÜLHAMİD HAN VE PASTEUR…
II. Abdülhamid Han’a yönelik akıl almaz iftiralar atan güruha, cevap vermeye devam etmek istiyorum. Yaklaşık iki hafta önce kaleme aldığım “Abdülhamîd Hân-ı Sânî” yazımda, Ulu Hakan’a yönelik mesnetsiz ve yakışıksız karalamalara, onun yaptığı hizmetler ve açtığı çığırlar penceresinden bakmaya çalıştık. Bu yazımda ise daha öznel bir meseleyi ele almak istiyorum.
Devamını Oku
10 Ekim 2016
O-ku-mu-yo-ruz!..
Her an her yerde… Bir şekilde okumaya fırsat vermek. Vakit ayırın demiyorum. Okumaya bir fırsat verin. Sonrası zaten bir şekilde gelecektir. Okumak kişiyi geliştirir, birey olarak araştırmacı kimliğinize katkıda bulunur. Yemek yemek nasıl bir ihtiyaç ise okumak da istek olmaktan çıkmalı, ihtiyaç hâline dönüşmeli. Zira, düşünmeyen bireyler her daim esaret perdesinden bakarlar hayata; açıp yüzleşmezlerse kitapların sayfalarıyla...
Devamını Oku
2 Ekim 2016
Abdülhamîd Hân-ı Sânî…
Devamını Oku
25 Eylül 2016
İletişim dili, Émile Coué ve Oto-Telkin Metodu…
Émile Coué… Coué, Fransız bir psikolog ve eczacı. Émile Coué, oto-telkin diye tâbir edebileceğimiz yeni bir psikoterapi metodunu bilim dünyasına ve kullanımına sunan ilim adamıdır. Coué’nin bu yöntemine “hipnoz” da diyebiliriz kısaca. Çoğu kaynaklarda “Coué Metodu” olarak da adlandırılmaktadır.
Devamını Oku
19 Eylül 2016
İNSANOĞLU VE EŞYANIN HAKİKATİ…
“İnsanoğlu eşyanın hakikatini ne zaman öğrenebilecek?..”
Devamını Oku
5 Eylül 2016
Schrödinger’in Kedisi ve Düşündürdükleri...
Bilimde meydana gelen bazı gelişmeler, düşünce dünyasını da kökünden sarsar, yepyeni bir anlayışın ortaya çıkmasına sebep olur.
Devamını Oku
29 Ağustos 2016
Rüyalar, Bilim ve Ötesi...
"Rüyalar bizim gayb’a inanışımızı tetikleyen ipuçlarıdır. Rüyalara tutunmak gerekir. Eğer onlara inanmıyor, görüntülü bir halüsinasyon olarak algılıyorsanız, zekâ probleminiz var demektir.
Devamını Oku
26 Ağustos 2016
FETİH 1071 MALAZGİRT…
Bugün, yine o günkü gibi günlerden Cuma idi. Tam 945 yıl önce, 1071’deki Malazgirt Zaferi ile Türkiye’ye ve Türk Milletine Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıldı. Kutlu ve mübarek olsun. Beni en çok etkileyen durumlardan birisi de Malazgirt Zaferi’nin en önemli ve kırılma anlarından birisi olarak gördüğüm Sultan Alparslan ile habercisi arasında geçen bir cesaret ve yiğitlik timsâli şu diyalogdur: Düşman kuvvetlerini gözleyen Haberci telâşla Sultan’a yaklaştı. Nefes nefese idi…
Devamını Oku
22 Ağustos 2016
GİRİŞİMCİLİK, 2023 HEDEFLERİ VE SİSİFOS…
Girişimcilik ve 2023 hedeflerine dair uzun zamandır söylemek istediklerim vardı. Bu konuyu kaleme almak ise bugüne nasipmiş…
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
Sona Git