Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
İsmail Kapan
ismail.kapan@tg.com.tr
3629 Yazı
9 Haziran 2016
Terörle mücadele, örgütle mücadele midir?
Son günlerde yoğunlaşan terörist saldırılar yüzünden, ülke gündemi en fazla terörle mücadele ve bunun biçim ve kapsamıyla meşgul… Soru şu: Terörle etkili mücadele nasıl ve nereye kadar olmalı?
Devamını Oku
7 Haziran 2016
Bu trafik terörü ne olacak peki?
Osmaniye, Diyarbakır, Yozgat ve diğerleri… Sadece 24 saat içinde, “kaza” diye tabir edilen trafik teröründen, 23 insanımız hayatını kaybetti. Ve ne yazık ki, bunların yarısı daha çocuk yaşta, öğrenci…
Devamını Oku
4 Haziran 2016
Dış politika, pazarlık gücü, ayrışma vs.
Almanya Federal Meclisi’nin, sözde ‘Ermeni soykırım tasarısını’ kabul etmesi, hayli asabımızı bozdu ve buna bağlı olarak epeyce duygusal tepkiler verdik, veriyoruz. Lakin dış politika duygusallığı kaldırmaz!..
Devamını Oku
2 Haziran 2016
Avrupa için endişelenmek…
Diplomasi dilinde, doğrudan ve açıkça söylenemeyen pek çok şey, “endişeliyiz” kelimesiyle ifade edilir. Bu yüzden, endişenin de çok ötesinde, bu kalıba derin anlam yüklenir. Herkes anlayacağını anlar.
Devamını Oku
31 Mayıs 2016
Irak’ı kim yönetiyor?
Başlıktaki soruyu belki de şöyle sormak daha doğru ve tam olur: “Irak ve Suriye’yi kim yönetiyor?” ABD işgali neticesinde Irak ordusu lağvedildi ve devlet de yönetilemez hâle getirildi. Peki, Irak’ı hâlen kim yönetiyor?
Devamını Oku
28 Mayıs 2016
Bölücü örgüt çözülürken…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos 2005'te Diyarbakır’da önemli mesajlar vermişti. Bugün de, özellikle bölücü örgütteki çözülmelerin hızlandığı bir sırada, çok kritik açıklamalar yapması bekleniyor…
Devamını Oku
26 Mayıs 2016
MHP’de kongre sürecinin şifreleri
Haziran 2015’ten beri yoğun tartışmalara konu olan, MHP’de tüzük değişikliği kongre talebi, Yargıtay kararı ile netleşti… Ancak Genel Merkez’in son karşı hamlesiyle, yeni bir durum ortaya çıktı.
Devamını Oku
24 Mayıs 2016
Siyasette yeni dönem…
AK Parti olağanüstü kongresi, iktidar yapısı ve hükümet biçimiyle ilgili yeni bir dönemin kapısını araladı. ‘Partili Cumhurbaşkanlığı’ fiilen bir nevi tescil edilmiş oldu. Ancak hukuki tescil için anayasa değişikliği gerekli.
Devamını Oku
19 Mayıs 2016
Vekillere kim dokunacak?
Hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifi yarın Meclis’te sonuca bağlanacak.
Devamını Oku
17 Mayıs 2016
MHP’de süreç nereye varır?
Milliyetçi Hareket Partisindeki olağanüstü kongre süreci, günden güne farklı boyutlar kazanıyor. Hepsinin de genel başkanlık için adaylığını açıkladığı dört ‘öncü muhalif’ şimdiden derin ihtilafa düştü…
Devamını Oku
14 Mayıs 2016
Malatya’da kültür harmanı…
Artık gelenekselleşen Malatya Anadolu Kitap Fuarı, her yıl hedef büyüterek ülke sınırlarının dışına taşan etkinlikler gerçekleştiriyor. Çevre illere de model olan Malatya’nın bu kültürel hamlesi, giderek küresel ölçeği yakalayabilecek gibi…
Devamını Oku
10 Mayıs 2016
Uzun yaz sıcağı…
Henüz fazla hissetmedik, ama meteoroloji uzmanları yaz mevsiminin epey sıcak geçeceği tahminini sürekli olarak tekrarlıyor. Sadece iklim olarak değil, siyasette de hayli “sıcak bir yaz” bizi bekliyor.
Devamını Oku
7 Mayıs 2016
Parti disiplini ve AK Parti farkı
Altmış küsur yıllık çok partili siyasi tarihimizde, tek başına iktidar olmayı başaran ‘merkez sağ’ partilerde, zaman içinde meydana gelen ayrışma ve kopmalar, önemli siyasi kriz ve istikrarsızlıklara da yol açmıştır…
Devamını Oku
5 Mayıs 2016
Krizler aşılır. Ama hasar bırakırlar!
Ülkelerin gücü, esasen krizlerle baş etme kapasitesi yani krizleri yönetme ve çözüme kavuşturma becerilerine göre değerlendirilir… Köklü devlet geleneğine sahip ülkeler, krizleri daha rahat aşabilir.
Devamını Oku
3 Mayıs 2016
“Sosyal medya” mı, "asosyal medya" mı?
Teknoloji üzerinden, insanlar arasındaki sosyal ilişkileri sıfırlayan bu medya akımı, nasıl oluyor da “sosyal” diye takdim ediliyor? Sosyallik bunun neresinde acaba? Bütün mesele, “paylaşma” mı?
Devamını Oku
28 Nisan 2016
Laiklik mi, sekülarizm mi, ‘sözde ve özde’ durum…
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, bir konferans sırasında; yeni anayasa ve laiklik ifadesinin içinde yer alıp almamasına dair görüşlerini dile getirmesi epey toz kaldırdı. Lakin tartışma yanlış zeminde yürüyor!
Devamını Oku
26 Nisan 2016
Böyle spor mu olur?
Spor deyince, ne yazık ki bizde futbol akla gelir… “Kitle sporları” içinde, dünyada en fazla rağbet gören; seyirci çeken futbol, özellikle toplumun genç kesimlerini etkiliyor. Peki, ne şekilde etkiliyor?
Devamını Oku
23 Nisan 2016
“Süper Güç”te aşınma ve yeni durum…
Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla birlikte, Amerika yeryüzündeki rakipsiz tek ve gerçek Süper Güçtü. 20 sene evvel bunu öz güvenle ifade eden ABD’li stratejist Brzezinski “ABD artık küresel emperyal güç değil” diyor.
Devamını Oku
21 Nisan 2016
Obama’nın S. Arabistan Ziyareti
Birçok yazar ve yorumcuya göre, dış politika açısından ‘ABD’nin son dönemlerdeki en silik başkanı’ olarak nitelenen Barack Obama, altı gün sürecek bir resmî ziyarete çıktı. Ziyaretin ilk ayağı Suudi Arabistan…
Devamını Oku
19 Nisan 2016
Kaçak elektrik, kaçak su, kaçak…
Bedava gibi görünen havamızın da, bitmeyecekmiş gibi sandığımız suyumuzun da, bize pek pahalıya mal olan elektriğimizin de kıymetini bilmek zorundayız. Ve unutmayalım; her hizmetin bir bedeli var…
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
...
182
Sona Git